O conversație pe Facebook – 15 ianuarie 2012

Conversația a pornit de la chestiunea: Vrei ca Traian Băsescu să plece?

Am selectat cîteva dintre comentarii:

Alin Cristea: Plecarea lui Băsescu ce ar rezolva?… Românii nu știu să-și exprime, coerent și consecvent, opiniile (politice).

Interlocutor: io aş da mai mult credit românilor, totuşi

Alin Cristea: Scria cineva un comentariu pe un blog, acum cîteva zile: “Comunismul a răpit poporului român abilitatea exprimării sincere fără răutate, am devenit un popor de acuzatori, căutînd rezolvări prin expunerea vinovatului.”

Interlocutor: exact asta face băselu cu maximă eficienţă, alin. hai să i-o întoarcem.

Alin Cristea: A-mi exprima o opine de genul „Să nu ne luăm doar de Băsescu” nu înseamnă că avansez o opinie politică, ci una civică. Oricum, eu am pus altfel chestiunea: Plecarea lui Băsescu ce ar rezolva? Nu observ vreun răspuns…

Interlocutor: totul

Alin Cristea: Înseamnă că ne iei de fraieri, dacă arunci lozincărie, și nu aduci argumente… Orice discuție se scurtcircuitează cînd se aruncă astfel de lozinci: „Băsescu pleacă, totul se-ncheagă”. :)

Interlocutor: un rău atât de mare şi perfid nu trebuie disecat. ne-am împuţi cu totul şi-am cădea leşinaţi la pământ. aşa că da, băsescu pleacă–avem o şansă să ne revenim.

Alin Cristea: Din nou, ești fără argumente… Îți exhibi doar exasperarea pe un ton resentimentar…

Interlocutor: deci dacă cineva mai vrea să i se aducă acuma argumente… unde ai trăit până acum?

Alin Cristea: Sînt oarecum în asentimentul cetățenilor care protestează în aceste zile, am pus mai multe linkuri către articole care dezbat ceea ce se întîmplă, dar nu sînt de acord cu obscenitățile din scandările lor, și cu caracterul deocamdată haotic al demonstrațiilor.

Interlocutor: adică noi o ardem filosofic, dezbătând fineţuri lingvistice, iar oamenii ăia se iau de piept cu Bestia… curat murdar, monşer!

Alin Cristea: EXACT asta aș putea să te întreb și eu: UNDE ai trăit pînă acum? Sau, mai concret, la adresa mea: Ce motiv ai avea ca unul ca mine să fie convins fără argumente de poziția ta… isterică? :)

Interlocutor: hai că suntem chiar de râs

Alin Cristea: Nu o ardem filosofic (deși liberalismul, libertarianismul, ordoliberalismul, creștin-democrația sau neoconservatorismul sînt de speță filosofică), ci ne manifestăm ca niște cetățeni, inclusiv pe Facebook sau pe Twitter.

Ceea ce lipsește românilor este informația cetățenească, spiritul civic. Partidele asta fac la alegeri, caută să cîștige voturi de la masa de CETĂȚENI!

Dacă nu ne facem temele, ca cetățeni, la nivel minim, atunci oricînd pot să apară alții de 3-4 ori mai răi și mai periculoși decît Băsescu.

Cine e Bestia?… Traian Băsescu?… Mai mare bestie e asocierea liberalilor cu… social-democrații!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: