Dan Cristian Turturică: Cea mai spinoasă problemă a României este relaţia dintre elita politică şi cetăţeni

„Din acest punct mort, în care ne-a adus absenţa faptelor decisive care să schimbe determinant România, nu se va ieşi cu vorbe, indiferent cât de tare le vor amplifica televiziunile de partid, ci tot cu fapte. Abordând frontal cea mai spinoasă problemă a României: relaţia dintre elita politică şi cetăţeni.

Indiferent ce au făcut până acum, indiferent de păcatele trecutului sau de semi-victoriile prezentului, în confruntarea de anul acesta toţii actorii politici importanţi şi regimentele lor vor fi judecaţi în special după cât de credibile sunt măsurile concrete pe care le vor propune pentru distrugerea relaţiilor mafiote dintre clasa politică, administraţie şi firmele clientelare. Va fi o campanie a propunerilor radicale. Iar singurele garanţii care pot da greutate promisiunilor pe care le vor face sunt oamenii pe care îi vor promova pentru a le pune în aplicare. Pentru că doar un număr consistent de noi politicieni, cu o carieră solidă în spate, pot avea o şansă ca după ce vor veni la putere să permită ca o garnitură de profesionişti autentici să ajungă în toate poziţiile cheie ale statului, astfel încât să poată fisura complicitatea toxică dintre partide şi SISTEM.”

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/muta-basescu-251680.html

Un răspuns to “Dan Cristian Turturică: Cea mai spinoasă problemă a României este relaţia dintre elita politică şi cetăţeni”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: