Adevărata spiritualitate (8)

Adevărata spiritualitate – Francis A. Schaeffer, Editura Imago Dei, Oradea, 2008, 215 p.

“Versetele 19-21 [Efeseni 5] încep să prezinte câteva dintre consecințele exterioare: “Vorbiți între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești și cântați și aduceți din toată inima laudă Domnului. Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Cristos. Supuneți-vă unii altora în frica lui Cristos.”

Acestea sunt consecințele exterioare ale unei poziții adoptate anterior în sfera gândurilor. Există aici un element suplimentar de importanță supremă în gândirea noastră. Lucrarea Duhului Sfânt, ca agent al Trinității, nu este o haină pe care o îmbrăcăm. Nu este nicidecum un lucru exterior, care, la rândul lui, produce ceva exterior.

Prin urmare, aici înaintăm în înțelegerea adevăratei spiritualități a vieții creștine. În esență, este vorba despre gândurile noastre. Exteriorul reprezintă expresia vizibilă, consecințele. Bătăliile morale nu se câștigă în primul rând în lumea exterioară. Ele sunt întotdeauna rezultatul natural al unei cauze identificate drept lumea interioară a gândurilor.” (p. 144)

“Până acum am făcut trei pași: în primul rând, interiorul este prioritar; în al doilea rând, din punct de vedere moral, interiorul este esențial.” (p. 146)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: