Principiile rugăciunii (5)

Principiile rugăcunii – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2011, 182 p.

“Rugăciunea este întotdeauna colectivă. Nu uita că ori de câte ori începi să vorbești cu Tatăl, te alături miilor de persoane care vorbesc la rândul lor cu El. Dacă te rogi cu voce tare în același timp cu alții, Dumnezeu tot aude fiecare rugăciune cât se poate de distinct. Noi ne unim cu toți sfinții.

Aș vrea să privim această a rugăciunii împreună cu sfinții foarte pe scurt și foarte simplu, din patru unghiuri. În primul rând, aș vrea să vedem suportul biblic pentru rugăciunea colectivă; în al doilea rând, avantajele adiționale ale rugăciunii colective; în al treilea rând, problemele practice ale rugăciunii colective (și sunt foarte conștient de acestea, cum probabil ești și tu); și în al patrulea rând, ceea ce îmi place să numesc “cercurile concentrice” ale rugăciunii colective.

Să vedem mai întâi suportul biblic și voi da exemple doar din Noul Testament. Vom privi la cele patru părți ale Noului Testament: evangheliile, Faptele apostolilor, epistolele și Apocalipsa. Știai că în fiecare dintre acestea sunt mai multe referiri la rugăciunea colectivă decât la rugăciunea individuală? Promisiunile din evanghelii sunt aproape în totalitate adresate celor care se roagă împreună, și nu celor care se roagă individual. Practica întâlnită în Faptele apostolilor este aproape întotdeauna rugăciunea colectivă, și nu cea individuală. Principiul întâlnit în epistole este aproape întotdeauna cel al rugăciunii colective. În ultimul rând, profețiile din cartea Apocalipsa au în vedere oameni care se roagă împreună. Toate acestea atestă importanța rugăciunii colective.” (p. 110-111)

Un răspuns to “Principiile rugăciunii (5)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: