A ajuns Ionescu la 1 milion de vizite. Și ce dacă?

În istoria evanghelicilor români – cea din mintea mea și din activitatea mea de 10 ani pe Internet (care s-ar putea să conteze mai mult decît istoriile cosmetizate ale unora) -, Cristian Ionescu rămîne ca exemplu nefericit de impostor intelectual și de gureș blogger-pastor care, cu încăpățînare, i-a făcut de rușine pe penticostali în public pe Internet în mai multe rînduri.

Și, ne vine sau nu să credem, scrie cu tupeu: „Am atacat anumite probleme spinoase, am șifonat anumite percepții și ne-am făcut datoria de a spune ceea ce credem.”

E cam paranoic Ionescu, îmi pare rău că trebuie s-o zic.

Pastorul din Chicago NU ȘTIE să atace probleme, cu atît mai mult nu știe să atace probleme SPINOASE. E pur și simplu INCOMPETENT! Cum am menționat și în alte rînduri, folosește concepte pe care nu le-a asimilat și, mai grav, le folosește într-un stil agresiv-ideologic, atacînd nu idei, ci OAMENI!

Habar n-am la ce se referă Ionescu cînd spune că ar fi șifonat anumite percepții… Din aventura sa de un an și jumătate de blogger, Ionescu a ieșit, de fapt, șifonat. Și penticostalii. Degeaba fac penticostalii doctorate, cînd un Ionescu e pe baricade, spulberîndu-le… percepțiile!

E cumplit să citim că Ionescu crede că și-a făcut datoria! Nici măcar nu conștientizează ce deserviciu imens a făcut imaginii evanghelicilor, și mai ales imaginii penticostalilor, care, împreună cu Ionescu (și Lascău), au ieșit șifonați în această perioadă grea pentru istoria evanghelicilor români.

Ionescu nu a tratat subiecte importante, ci s-a jucat cu chestiuni secundare, permițînd masei de comentatori (sub)mediocri să transforme blogul într-o Mahala Evanghelică, fenomen care nu e singular, ci se regăsește și pe blogurile altor pastori evanghelici, precum Marius Cruceru și Petru Lascău.

Faptul că Ionescu a ajuns la 1 milion de vizite este, într-o evaluare serioasă a blogosferei evanghelice, mult mai puțin important decît faptul că blogul lui Teofil Stanciu se îndreaptă spre 100.000 de vizite sau decît faptul că blogul lui Dionis Bodiu a trecut de 150.000 de vizite.

Aroganța bloggingului de tip Ionescu se potrivește, desigur, cu mediocritatea ghetoului evanghelic, un Ionescu va avea de 10 ori mai mulți cititori (pe măsură) decît bloggeri inteligenți și, mai ales, care își fac temele, precum Teofil Stanciu și Dionis Bodiu.

Nu am nici cea mai mică nădejde că Ionescu ar avea de gînd să ia în seamă criticile care i-au fost aduse.

A ajuns Ionescu la 1 milion de vizite. Și ce dacă?

Michel-Edourd Leclerc, unul dintre cei mai cunoscuți și mai populari lideri din domeniul afacerilor, președinte al unei asociații de 600 retaileri medii sau mari, în special din Franța (hipermarketuri, restaurante, benzinării,farmacii, agenții de turism etc.), cu studii la Sorbona, master de filosofie, master în ştiinţe politice, doctorat în economie, a luat aminte la criticile pertinente care i-au fost aduse, a învățat mult și s-a schimbat în urma experienței de blogging.

„Blogging-ul înseamnă a gândi în fața lumii. Înseamnă a accepta să fii deschis față de cometariile, sugestiile și criticile oamenilor. Expunerea în public duce la… umilință. Trebuie să fii pregătit să schimbi, să amendezi un argument, să îl reformulezi. De asemenea, trebuie să înveți să fii strict din punct de vedere intelectual.”

A fost de nenumărate ori anunțat ca posibil candidat în alegerile prezidențiale, iar Leclerc în persoană a trebuit să declare pe canalele de televiziune că nu are intenția de a candida.

Dar se pare că preferă să fie blogger și nu președinte:

„Pe blogul meu, ca în orice fel de mijloc de comunicare, pot emite idei mai credibile decât dacă aș fi fost primar sau parlamentar.”

Conversații libere – Robert Scoble, Shel Israel, Editura Nemira, București, 2008, 304 p.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: