Dezamăgit de creștinism? (7)

Dezamăgit de creștinism? – Ravi Zacharias, Neword Press, Arad, 2012, 285 p.

“Deși Satan a folosit argumentul: “Oare a zis Dumnezeu cu adevărat?” în grădina Edenului, în pustie cu Isus, folosește cuvintele “este scris”. Satan știa că nu are cum să-L provoace pe Isus să se îndoiască dacă Dumnezeu a spus sau nu un lucru, așa că a încercat să scoată din context ceea ce spusese Dumnezeu. […]

Ispita lui Satan avea la bază tocmai scopul căruia i Se dedicase deja Isus – promisiunile și puterea lui Dumnezeu. El a vrut să dea credibilitate provocării prin ispita impactului pragmatic al acesteia pe termen scurt.

Seducția minciunii cum că Dumnezeu Se îngrijește de toate pentru ca noi să ne simțim bine este tocmai motivul pentru care mulți nu au făcut față tensiunilor pe care le-au experimentat în încercarea de a trăi o viață creștină. În plus, datorită faptului că Biserica nu a trăit întotdeauna întocmai adevărurile pe care pretinde că le susține, caracterul neschimbat al lui Dumnezeu a fost pus la îndoială. Este interesant faptul că Isus nu contrazice presupunerea de la care pleacă ispita, și anume că mulți Îl vor urma dacă le va promite să Se îngrijească de nevoile lor imediate. Este de asemenea important să observăm că El pune ceea ce este scris (anume, cuvintele pe care încerca să le răstălmăcească Satan) în contextul mai larg al adevărului. Cu alte cuvinte, crâmpeiele de text nu reprezintă întreaga poveste. Dacă nu acordăm atenția necesară lucruriolor scrise, ajungem să tragem o concluzie greșită.” (p. 86-87)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 147 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: