Dumnezeu este Evanghelia (1)

Dumnezeu este Evaghelia: Meditații asupra dragostei lui Dumnezeu care S-a dăruit pe Sine – John Piper, Editura Făclia, Oradea, 2012, 235 p.

“E incredibil cât de rar este proclamat Dumnezeu Însuși ca darul cel mai mare al Evangheliei. Biblia ne învață însă că darul cel mai bun și suprem al dragostei lui Dumnezeu este desfătarea în frumusețea lui Dumnezeu. “Un lucru cer de la Domnul, și-l doresc fierbinte: aș vrea să locuiesc toată viața mea în Casa Domnului, ca să privesc frumusețea Domnului, și să mă minunez de Templul Lui” (Psalmul 27:4). Darul cel mai bun și suprem al Evangheliei este faptul că Îl câștigăm pe Cristos. “Privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, față de prețul nespus de mare al cunoașterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate și le socotesc ca un gunoi, ca să câștig pe Hristos” (Filipeni 3:8). Acesta este darul atotcuprinzător al dragostei lui Dumnezeu prin Evanghelie – să vedem și să ne delectăm în gloria lui Cristos pentru eternitate.

Noi însă am înțeles că dragostea lui Dumnezeu și Evanghelia lui Cristos reprezintă o aprobare divină pentru desfătarea noastră cu lucruri mai mărunte și mai ales cu faptul că ni se acordă atât de multă importanță. Testul decisiv al teocentrismului biblic – și al ccredincioșiei față de Evanghelie – este următorul: Te simți tu mai iubit pentru că Dumnezeu îți acordă importanță sau pentru că, cu prețul vieții fiului Său, El îți dă posibilitatea să trăiești o eternitate dându-I importanță Lui? Fericirea ta este dată de faătul că vezi crucea lui Cristos ca pe o mărturie a valorii tale sau ca pe un mijloc de a te bucura o veșnicie de valoarea lui Dumnezeu?” (p. 15-16)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: