Dumnezeu este Evanghelia (2)

Dumnezeu este Evaghelia: Meditații asupra dragostei lui Dumnezeu care S-a dăruit pe Sine – John Piper, Editura Făclia, Oradea, 2012, 235 p.

“În zilele noastre este ușor să pierdem din vedere nota de uimire în fața acestui caracter de veste al Evangheliei. Dacă vrem să înțelegem ce a fost cu adevărat vestea bună a Noului testament, nu trebuie să uităm felul în care a fost anunțată ea în Luca 2:10-11: “Dar îngerul le-a zis: «Nu vă temeți: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul; astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.»

Când această veste a ajuns pe pământ, efectul ei a fost extraordinar – pentru că vestea era extraordinară. Nu se mai întâmplase nimic asemănător până atunci. Și nimic asemănător nu s-a mai întâmplat de atunci și până astăzi. Ceva cu totul nou a pătruns în istorie. Am putea spune chiar că odată cu venirea lui Isus a luat ființă o istorie complet nouă.” (p. 26)

“Dar Evanghelia nu este doar o veste. Mai întâi este o veste, dar apoi este o doctrină. Doctrină înseamnă învățătură, explicare, clarificare. Doctrina face parte din Evanghelie pentru că nu este suficient ca vestea să fie anunțată prin vocea unui crainic – ea trebuie să fie înțeleasă de mintea ascultătorului. […]

Esența Evangheliei nu constă în explicarea ei. Explicarea este necesară, dar nu primordială. O scrisoare de dragoste trebuie să poată fi înțeleasă, dar gramatica și logica nu reprezintă esența ei. Dragostea este esența. Evanghelia este vestea bună. Doctrina slujește acestui fapt.” (p. 28-29)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: