Dumnezeu este Evanghelia (8)

Dumnezeu este Evaghelia: Meditații asupra dragostei lui Dumnezeu care S-a dăruit pe Sine – John Piper, Editura Făclia, Oradea, 2012, 235 p.

“Mulți oameni par să primească vestea bună fără să-L primească și pe Dumnezeu. Simpla noastră dorință de a scăpa de iad nu este o dovadă clară că avem o inimă nouă. Această dorință este una perfect naturală, nicidecum una supranaturală. Nu ai nevoie de o inimă nouă ca să-ți dorești eliberarea psihică pe care o dă iertarea, să vrei îndepărtarea mâniei lui Dumnezeu sau moștenirea lumii lui Dumnezeu. Toate acestea sunt de înțeles și fără să existe o schimbare spirituală. Nu trebuie să fii născut din nou ca să-ți dorești aceste lucruri. Și dracii le doresc.

Nu este greșit să le dorești. Ba chiar ar fi o nebunie sp nu le dorești. Însă dovada că am fost schimbați este că ne dorim aceste lucruri pentru că ele ne ajută să ne bucurăm de Dumnezeu. Acesta este lucrul cel mai important pentru care a murit Cristos. Acesta este binele cel mai mare din vestea bună. De ce? Pentru că noi am fost creați ca să experimentăm o fericire deplină și durabilă atunci când vedem și gustăm gloria lui Dumnezeu. Dacă bucuria noastră cea mai mare este dată de altceva, suntem niște idolatri și Dumnezeu este dezonorat. El ne-a creat în așa fel încât gloria Lui să se arate prin bucuria noastră în ea. Evanghelia lui Cristos este vestea bună că Dumnezeu, cu prețul vieții Fiului Său, a făcut tot ce era necesar ca să ne captiveze cu ceea ce ne va face fericiți tot mai mult și pentru eternitate – cu Sine.” (p. 149-150)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: