Dumnezeu este Evanghelia (9)

Dumnezeu este Evaghelia: Meditații asupra dragostei lui Dumnezeu care S-a dăruit pe Sine – John Piper, Editura Făclia, Oradea, 2012, 235 p.

“Dragostea pentru Dumnezeu care Îl are în centru pe El este o necunoscută pentru ființele umane căzute și mai ales pentru aceia care, asemenea majorității dintre noi, au fost saturați zeci de ani cu doctrine despre respectul de sine. Noi a asimilat o definiție a dragostei care face din noi centrul. Aceasta înseamnă că ne simțim iubiți atunci când cineva ne acordă importanță. Astfel, definiția naturală și umană a dragostei este să acorzi importanță. Motivul principal pentru care acest sentiment este considerat dragoste e că ne simțim foarte bine când ni se acordă importanță. Problema este că acest sentiment plăcut se bazează pe ceva complet natural. El nu are nimic spiritual în el. Pentru a experimenta acest fel de “dragoste” nu trebuie să se schimbe nimic în noi. Această dragoste este complet naturală. Ea operează după principiile care sunt prezente deja în sufletele noastre căzute, păcătoase și moarte spiritual. Ne place când suntem lăudați de oameni. Nu simțim bine. Lauda este pentru ego ceea ce sexul este pentru trup. N-avem cum să experimentăm ceva mai bun – atâta timp cât suntem morți spiritual.

Fundamentul dragostei naturale este în ultimă instanță ființa mea și nu Dumnezeu. Dacă pui preț pe mine, mă simt iubit pentru că eu sunt temeiul fericirii mele. Dumnezeu nu ocupă locul acesta. Ar trebui, dar nu se întâmplă așa. Asta înseamnă a fi neconvertit și natural, firesc. Temelia cea mai adâncă a fericirii mele este persoana mea.” (p. 187)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: