Dumnezeu este Evanghelia (10)

Dumnezeu este Evaghelia: Meditații asupra dragostei lui Dumnezeu care S-a dăruit pe Sine – John Piper, Editura Făclia, Oradea, 2012, 235 p.

“Începutul secolului al XXI-lea a înregistrat, cel puțin la anumite grupuri, o fixare tot mai mare a atenției înspre lucrarea centrală făcută de Cristos pe cruce. Una dintre expresiile muzicale cele mai bune ale mesajului cărții Dumnezeu este Evanghelia este cântecul “I Will Glory in My Redeemer” compus de Steve și Vicki Cook. Relatarea evenimentelor Evangheliei împreună cu efectele lor este puternică.: Sângele lui Cristos m-a răscumpărat – Mielul este dreptatea mea – El a zdrobit puterea păcatului și a morții – a cumpărat viața mea – El mă poartă pe aripi de vultur – El mă așteaptă la porțile de aur.

Și totuși, repetarea de șase ori a versului “Mă voi bucura în Răscumpărătorul meu” nu lasă loc de îndoială; scopul evenimentelor Evangheliei și al efectelor Evangheliei este să ne fascineze cu Cristos Însuși. Atâta acum, cât și în ziua de apoi, Cristos este și va fi totul. “Nu tânjesc după nimeni altcineva / Sunt împlinit numai în El.” Așa va fi în clipa morții: “Și când mă va chema, va fi paradis / Fața Lui s-o privesc pentru veșnicie.”

De ce va fi paradis să privim fața lui Cristos pentru totdeauna? Pentru că aceasta este Evanghelia – să vedem și să absorbim “lumina cunoștinței slavei lui Dumnezeu pe fața lui Isus Cristos” (2 Corinteni 4:6). Dumnezeu, strălucind pe fața lui Cristos, spre bucuria noastră veșnică și tot mai mare, este binele cel mai mare, cel mai înalt și suprem care face ca vestea bună să fie bună.” (p. 223)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: