Eu, așa cum aș vrea să fiu (2)

Eu, așa cum aș vrea să fiu – John Ortberg, Editura Scriptum, Oradea, 2012, 321 p.

“Toți cei prezenți în viața ta își doresc să te schimbi. Șeful tău vrea să fii mai eficient. Compania de asigurări de sănătate vrea să fii într-o formă mai bună. Banca la care ți-ai deschis contul ar vrea să te îndatorezi mai mult. Rețelele de televiziune ar vrea să-ți petreci mai mult timp în fața televizorului, iar cei de la restaurant vor să consumi cât mai multă mâncare. Medicul stomatolog ar vrea să-l vizitezi mai des. Toți vor să-ți facă program. Aceasta este persoana care își doresc ceilalți să fii.

Dacă eu îmi petrec viața încercând să devin genul acela de persoană, nu voi fi niciodată liber. Oamenii care te iubesc sunt aceia care acceptă din când în când să fie și dezamăgiți în așteptările pe care le au de la tine. Domnul Isus i-a iubit pe toți, dar asta a presupus să-i dezamăgească la uin moment dat pe toți.

Dacă încerc să devin persoana care vor ceilalți săfiu voi trăi o viață lipsită de conținut. Nimeni nu poate să-ți spună exact în ce fel să te schimbi, pentru că nimeni – în afară de Dumnezeu – nu știe.” (p. 31)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: