Eu, așa cum aș vrea să fiu (3)

Eu, așa cum aș vrea să fiu – John Ortberg, Editura Scriptum, Oradea, 2012, 321 p.

“Mulți dintre cei ce urmează calea creșterii spirituale presupun că aceleași metode vor avea aceleași rezultate pentru toată lumea – dar nu este așa. Pentru că ai fost creat de Dumenzeu în mod unic, planul Său pentru creșterea ta nu va fi același cu planul pe care îl are El pentru oricine altcineva. Modul de îngrijire al orhideei ar îneca un cactus. Hrana unui șoarece l-ar face pe elefant să moară de foame. Fiecare dintre aceste vietăți au nevoie de lumină, hrană, aer și apă – dar în proporții și condiții diferite. Cheia nu constă în îngrijirea fiecărei vietăți în acelați fel; ci mai degrabă în descoperirea modalității specifice de creștere a fiecărei specii. […]

Problema cu care se confruntă cei mai mulți când vine vorba de creștere spirituală este că ascultă de cei pe care-i consideră niște experți – poate pe pastorul bisericii lor – discută despre modul în care cresc aceștia și consideră că ar trebui să facă la fel și ei. Când realizează că metoda respectivă este ineficientă în cazul lor – pentru că sunt persoane diferite! – se simt vinovați și ineficienți; adesea renunță.

Dumnezeua re un plan cu mine, cu cel care vrea El să fiu. Acest plan nu va arăta exact la fel cu planul pe care îl are cu altcineva, ceea ce înseamnă că am toată libertatea să explorez și să învăț cum vrea Dumnezeu să mă crească pe mine. Maturizarea spirituală este o lucrare artistică, nu una industrială. Dumnezeu nu fabrică produse de “mărime universală”.” (p. 59-60)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: