Eu, așa cum aș vrea să fiu (11)

Eu, așa cum aș vrea să fiu – John Ortberg, Editura Scriptum, Oradea, 2012, 321 p.

“Pocăința de păcat nu înseamnă deznădejde din cauza păcatului. Pocăința este însoțită întotdeauna de speranță. Vinovăția ar putea fi o haltă importantă în călătoria noastră, dar niciodată n-a fost menită să devină o destinație finală. Noi ne ducem mașina la mecanic nu pentru ca să dăm vina pe mașină, ci ca să fie reparată.

Pocăința este un dar al lui Dumnezeu pe care El ni-l face de dragul nostru, nu de dragul Lui. Pocăința nu crește dorința lui Dumnezeu de-a fi cu noi, ci crește capacitatea noastră de a fi cu El. […]

Pocăința nu înseamnă respect față de sine scăzut. Respectul scăzut față de mine însumi mă face să cred că am o valoare atât de neînsemnată, încât răspunsul meu nici nu contează. Prin pocăință însă înțeleg că răspunsul meu este atât de important, tocmai fiindcă prețuiesc atât de mult în ochii lui Dumnezeu. Pocăința este procesul de eliberare a minții și inimii noastre încătușate de păcat. Când David l-a ucis pe Urie și s-a culcat cu Batșeba, un an de zile a durat până să se pocăiască. A trebuit să-și antreneze mintea pentru a separa faptele sale de închinarea înaintea lui Dumnezeu. Apoi prietenul său, Natan, a venit să-i spună o istorioară despre un bogat care a furat singura oaie a unui om sărac. Iată cum decurg lucrurile: David privește povestea lui Natan din perspectiva victimei, astfel că el simte compasiune pentru aceasta și indignare împotriva agresorului. Apoi Natan îi dezvăluie lui David: “Tu ești omul acesta” (2 Sam. 12:7). Pentru prima dată, David își vede faptele din perspectiva acelor pe care i-a rănit. Acum el gândește și simte altfel.

Pocăința este întotdeauna însoțită de minunata promisiune a iertării.” (p. 207-209)

Un răspuns to “Eu, așa cum aș vrea să fiu (11)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: