Viața în pantofii mei (8)

Viața în pantofii mei – Elisabeth Mittelstädt, Editura Scriptum, Oradea, 2012, 304 p.

“O, Doamne, pot doar să-mi imaginez câte petreceri ai organizat în cer fiindcă femeile te descoperă datorită revistei Lydia, îmi spuneam eu entuziasmată.

În timp ce gândeam strategia revistei, primul meu gând a fost ca femeile creștine să fie încurajate prin ea. Curând am descoperit că Dumnezeu avea un plan și mai mare: EL dorește să dezvolte o relație cu creația Sa, și revista slujea ca invitație în acest scop.

Mulți oameni din ziua de azi asociază Germania doar cu Hitler și Holocaustul. Totuși, Germania a fost țara în care s-a născut Reforma, atunci când Martin Luther a descoperit adevărul central al Scripturii: “Cel neprihănit va trăi prin credință” și a afișat cele 95 de Teze pe ușa bisericii din Wittenberg. De asemenea, Johannes Gutenberg a inventat tiparnița și el a fost primul care a tipărit Biblia în limba poporului. Deși a lucrat în germania, a avut impact asupra întregii lumi.

Trezirea germană a avut un impact asupra întregii lumi. De pildă, cea din secolul al XVIII-lea din Moravia, pornită de Nicholas Ludwig de Zinzedorf, a determinat mulți misionari să plece printre națiuni. Unii dintre ei au făcut o impresie profundă preotului anglican John Wesley, ceea ce a dus la trzirea din Anglia. Mai târziu, el a călătorit în America și, în final, a provocat mișcarea Finney, urmată de “mișcarea pentru sfințire”. Cei din Moravia l-au inspirat și pe William Carey, care a fost numit “tatăl misiunii protestante”. El a fost impresionat de ascultarea radicală a moravienilor față de marea Însărcinare. Unii dintre ei au acceptat să fie vânduți ca sclavi pentru a ajunge cu Evanghelia la caraibieni. Mottoul lor a fost: “Fie ca Mielul să primească răsplata suferințelor Lui!”

Totuși, între secolul al XVIII-lea și zielel noastre, s-a întâmplat ceva care a influențat direct tinerele generații. Conform statisticilor revistei Spiegel, din 82 de milioane de germani, aflați azi în țară, numai 53 de procente declară că cred în Dumnezeu. Acest lucru a inspirat inimile noastre să le aducem Vestea cea Bună: “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” (Ioan 3:16) Suntem hotărâți să proclamăm: “Da, Dumnezeu există și EL este profund îndrăgostit de creația Sa. EL este profund îndrăgostit de tine!”

Faptul că puteam fi purtătoarea unei astfel de vești, o veste măreață cu puterea de a transforma vieți, a întărit picioarele mele deseori obosite.” (197-198)

Un răspuns to “Viața în pantofii mei (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: