Banii, posesiunile și veșnicia (3)

Banii, posesiunile și veșnicia – Randy Alcorn, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 534 p.

“Eu cred că cele mai multe dintre chestiunile financiare pe care le discutăm de obicei sunt periferice, la ani lumină depărtare de esența discuției. Avem tendința să ne focalizăm pe lucruri care țin de coada administrației, și nu de cap, de început. Ca urmare, încercăm să instalăm streașina înainte să așezăm temelia și să ridicăm zidurile. Trebuie să realizăm că multe lucruri pe care societatea noastră le consideră în centrul planificării financiare (lucruri cum ar fi asigurarea, bursa și pensia de exemplu) n-au existat înaintea erei moderne și încă nu există în mare parte a lumii. Asta nu înseamnă că sunt greșite – ci doar că sunt secundare.

Un prieten care a editat o revistă creștină în Kenya mai mulți ani la rândul mi-a spus că materialele despre finanțe care proveneau din Statele Unite, atât din mediul creștin, cât și din cel secular, erau irelevante pentru cei mai mulți africani, întrucât mare parte din structurile economice americane se aplică exclusiv segmentului izolat al civilizației apusene din secolul XXI. Putem discuta toată ziua despre ceea ce considerăm marile chestiuni financiare din vremea noastră, fără ca măcar să atingem în treacăt principiile financiare atemporale pe care Biblia le consideră importante.

Interacțiunile mele cu oamenii ca pastor, învățător, consilier și cercetător – ca și observațiile propriilor mele tendințe – m-au convins că în comunitatea creștină de azi există mai multă orbire, raționalizare și gândire neclară despre bani decât despre orice altceva.” (p. 28)

Un răspuns to “Banii, posesiunile și veșnicia (3)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: