Banii, posesiunile și veșnicia (7)

Banii, posesiunile și veșnicia – Randy Alcorn, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 534 p.

“Lucrurile pe care le avem își cer tributul din timpul petrecut în cultivarea intimității cu Dumnezeu, din timpul petrecut în Cuvântul Lui și în rugăciune, din timpul alocat familiei sau timpul de vizitare a celor nevoiași, timpul petrecut cu oamenii care au nevoie de Cristos. Fiecare obiect pe care îl adaug posesiunilor mele este încă un lucru la care să mă gândesc, despre care să vorbesc, pe care să-l curăț, să-l repar, să-l arăt, să-l rearanjez și să-l înlocuiesc atunci când se strică.

Nu pot cumpăra doar un televizor. Trebuie să-l leg la antenă sau să-mi fac abonament la un furnizor de televiziune prin cablu. Apoi îmi cumpăr un DVD player și încep să închiriez sau să cumpăr filme. Apoi mă înconjor cu boxe de înaltă fidelitate și-mi iau fotoliu reglabil ca să pot urmări totul confortabil. Pe când mi le-am procurat pe toate, vecinul și-a luat deja o plasmă uriașă, așa că e rândul meu să mă modernizez. Toate astea costă bani și consumă enorm de mult timp, energie și atenție. Nu doar programele proaste interferează cu voia lui Dumnezeu pentru viața mea. Chiar dacă aș avea numai programe bune de urmărit, timpul dedicat televizorului și accesorilor lui presupune mai puțin timp de comunicare cu familia, de citire a Cuvântului, de petrecut în rugăciune, de primire a oaspeților sau de slujire a celor în nevoie.

Achiziționarea unui lucru mă poate împinge să-mi refefinesc prioritățile, făcându-mă indisponibil pentru lucrarea Domnului. Dacă îmi cumpăr o barcă, problema nu sunt doar banii. Trebuie de-acum să-mi justific achiziția, ieșind pe apă, lucru care poate presupune mai multe week-end-uri departe de biserică, făcându-mă indisponibil să predau la școala duminicală, să mă implic la grupa de copii, să conduc un grup de studiu… Așa cum spunea Isus, îngrijorările și bogăția mă pot înăbuși, făcându-mă neroditor.” (p. 72)

Un răspuns to “Banii, posesiunile și veșnicia (7)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: