Madame Blogary: Obligația morală a boicotului

„Înainte de a cere oamenilor să participe la vot, Traian Băsescu trebuie să se gîndească bine. Este imoral să le ceri oamenilor să participe la o mascaradă, să fie părtași la legitimarea unui puci, a unei lovituri de stat, a unui atac împotriva statului de drept și democrației. Referendumul este rezultatul voinței lor, a puciștilor, a acelora care, așa cum Comisia Europeană a spus-o deja oficial în raportul MCV, nu respectă separația puterilor în stat, încalcă Constituția și supremația legii. […]

Și totuși, puciștii nu-s proști. L-au citit bine pe Traian Băsescu. Jos pălăria! Băsescu a jucat pînă acum așa cum puciștii s-au așteptat și au sperat să joace. Lui Traian Băsescu orgoliul îi joacă o festă nasoală. De fapt, orgoliul lui Traian Băsescu ne joacă nouă o festă nasoală. A reacționat așa cum au prevăzut puciștii că va reacționa. Cum a auzit de popor și de popularitatea lui politică, l-a luat tremuriciul și a reintrat în pielea flăcăului politic. Probabil îi va fi imposibil să înțeleagă că nu despre El și Poporul Lui este vorba, că nu se judecă amorezul politic Traian Băsescu, că nu trebuie să dovedească băieților din cartier că farmecele-i virile încă mai funcționează și că încă mai poate seduce Nația pentru o ultimă dată. Am văzut că s-au făcut site-uri, conturi de Facebook, clipuri cu Băsescu adresîndu-se poporului care e supărat pe el. Nu asta e problema! Sîntem 20 de milioane de tîmpiți care n-au altă treabă decît să se uite la telenovela lui Băsescu cu poporul? Chiar n-avem altă treabă decît să ne uităm la Din dragoste sau Iartă mă cu Băsescu și Poporul Său? Asta e miza unei întregii Românii și Europe? Eu înțeleg obsesia pe care o au politicienii față de dragostea poporului, dar hai să nu cădem în ridicol sau patologic. Nu despre relația de iubire dintre Conducător și Poporul Său e vorba acum. Cînd Băsescu vede în situația politică actuală un concurs de popularitate politică, înseamnă că înțelege din statul de drept cam tot atîta cît înțeleg și Voiculescu, Hrebenciuc, Ponta, Șova sau Antonescu. Lucrurile sînt simple: noi legitimăm sau nu o lovitură de stat, cauționăm sau nu un puci. Atîta tot. Restul e irelevant, inclusiv relația de iubire dintre Băsescu și Popor. Așa că rugăm a se scuti.”

http://www.blogary.ro/2012/07/procesul-de-victor-ponta-si-obligatia-morala-a-boicotului

Reclame

Un răspuns to “Madame Blogary: Obligația morală a boicotului”

  1. Agnusstick Says:

    Câtă dreptate are madama lovită de pu(n)ci! Referendumul e după voinţa puciştilor, lipsa alegerilor anticipate e după voinţa prezidentului încă suspendat, punerea la colţ preferenţială e după voinţa coanei UE şi a lui Pepe E., iară voinţele noastre sunt mai mult despre salarii şi drepturi. Curat lovitură de stat acasă, dar mai bine votăm! Hâc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: