Magda Grădinaru: Dacă, la putere fiind, aclami neadevărul adevărului, pui în funcţiune un întreg arsenal pentru a-l impune ca oficial…

…De-abia de aici încolo se cheamă uzurpare. Şi tot de aici începe drumul parşiv al oricărei dictaturi, mai mari sau mai mici, mai complexe sau mai simple, dar niciodată mai bună sau mai rea. Pentru că orice adevăr neadevărat trebuie impus. Altfel nu se poate, de vreme ce ai pretenţia să schimbi ordinea firii. În această logică, dacă un comitet de academicieni îşi asumă verdictul de plagiat, pe care oricare dintre noi, cu un minim exerciţiu al lecturii îl poate da, nu ai altceva de făcut decât să îl desfiinţezi. Ei, academicienii, nu au dreptul să recunoască şi să numească adevărul. Realitatea nu are nici ea dreptul să îl valideze. Iată cum, dintr-un lider democratic al unui partid social-democrat desprins, e drept, din Iliescu şi Năstase, Victor Ponta se transformă în liderul frustrat de Dumnezeu, pe tronul căruia vrea să stea.

Magda Grădinaru – Despre adevăr. Victor Ponta şi complexul lui Dumnezeu

Anunțuri

7 răspunsuri to “Magda Grădinaru: Dacă, la putere fiind, aclami neadevărul adevărului, pui în funcţiune un întreg arsenal pentru a-l impune ca oficial…”

 1. Agnusstick Says:

  Ce să-i faci, dacă nu eşti Dumnezeu e greu să suporţi greşelile unora… Dar dacă apărea şi un comitet de poliţişti care să constate că preşedinţii buni au voie să se suie băuţi la volan, sau un comitet de marinari care să decidă că doar căpitanii de vas foarte cinstiţi şi patrioţi pot declara la televizor că au ascuns dovezi despre vina declanşării unui incendiu într-un port francez, sau un comitet de cetăţeni care să proclame că numai politicienii indezirabili nu au voie să plagieze iar pedeliştii pot face orice că fac bine… poate nu mai ajungeam să ne conducă un tandem format dintr-un plagiator şi un sfânt. Rămâneam numai cu sfântul, în theocraţie originală.

 2. Camix Says:

  haahhahahhhahhahhaah!

 3. Agnusstick Says:

  Iaca, veni şi al doilea cârcotaş din Muppets! De cine râzi cu atâta poftă, mă rog? Aici se fac comentarii p-e-r-t-i-n-e-n-t-e! Pe marginea unor informaţii suculente.

 4. Camix Says:

  Și argumentate! Plus dovezi, întotdeauna dovezi, dar numai când se atacă anumite orientări politice, nu oricare așa.
  De sfânt râd, de bună seamă. Nu se face să râd de un sfânt, așa-i?

 5. Agnusstick Says:

  Argumentaţia din pasaj e foarte bună (mai puţin partea finală în care Dumnezeu pare oarecum stingher), dar, ce păcat! se potriveşte şi altor cazuri similare. De pildă, ştiu eu pe cineva care proclamă (nu aclamă sau, mai bine zis, clamează) adevărul neadevărului că justiţia este independentă doar dacă dumnealui o… păstrează aşa. Justiţia din filmul ăsta pare cam fragilă, drept să spui. Ce s-o face ea când protectorul ei e puţin ocupat cu alte chestiuni?

 6. Camix Says:

  Poate cam același lucru pe care-l va face poporul dacă suspendatul nu va mai fi suspendat?

  Vezi că trebuie să ne spui care dintre muppeți suntem fiecare.

 7. alincristea Says:

  Eu chiar am stat cu gura căscată la voi azi, că nu am avut timp (poate nici minte) să mă prind care e chestiunea în discuție…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: