A colaborat Iosif Țon cu KGB-ul sovietic?

Că a colaborat cu Securitatea română a recunoscut…

Acum pe blogul lui Nicolae Rădoi apare bîrfa că ar fi colaborat cu KGB-ul sovietic…

Pe cînd o să aflăm că a colaborat și cu CIA american?…

„Există evidențe ale colaborării lui Iosif Țon cu KGB-ul sovietic.”CARE sînt alea?

Și alte bîrfe:

„În primăvarea anului 1989 Iosif Țon știa că zilele regimului ceaușist sunt numărate și spunea deschis acest lucru. Aștepta cu sufletul la gură căderea guvernului ceaușist pentru a reveni în țară și pentru a candida la funcții importante în guvern. Lansase la un moment dat și ipoteza candidaturii sale la președinția României. Desigur că a fost adus cu picioarele pe pământ de către Securitatea post-decembristă. Totuși, pentru serviciile făcute Securității Iosif Țon a fost răsplătit, printre altele, cu un palat pe care familia Ceaușescu îl avea în Oradea și pe care în urmă cu vreo șapte ani colaboratorul vechii și noii Securități din România încerca să îl valorifice oferindu-l de vânzare în Apus (New York). Avem dovezi și martori ai lucrurilor afirmate mai sus.”

CARE sînt dovezile și martorii?

Nu-mi rămîne decît să-l „plagiez” pe Andrei Pleșu (care scria într-un articol recent, de zile mari, într-o tonalitate ironică, despre inamicii lui Băsescu) și să spun despre Iosif Țon: Adversarii săi politici au reuşit să mă convingă că, dincolo de defectele lui, omul e de o anvergură aproape cosmică.

Blogul lui Nicolae Rădoi e unul dintre cele mai jegoase dintre cele 1.000 din blogosfera evanghelică, așa că pînă și informațiile care s-ar putea să fie (oarecum) adevărate stau sub semnul discreditării din pricina bădărăniei josnice a personajului Nicolae Rădoi.

Din acest punct de vedere este o surpriză neplăcută comentariul lui Cornel Bucur (nu și pentru cunoscători, care au putut remarca stilul ignobil și vindicativ în comentariile sale pe blogul lui Marius Cruceru, cu ocazia campaniei mizerabile de denigrare a lui Iosif Țon de acum un an-doi):

„O descriere cred eu foarte exacta. Ma bucur ca cineva vede si dincolo de „perdea”. In orice caz sunt lucruri greu de pus impreuna, pentru ca sunt f. multe si diverse. Poate doar prin intermediul unui blog si in timp poti da ceata la o parte. Fiecare stiam cate ceva. Acum cand se aduc toate „bucatile” impreuna putem vedea un personaj complex si intrigant. Un cuvant ar putea cred eu exprima sentimentele pe care le ai in fata acestor realitati -RUSINOS!- Imi este rusine sa fi avut de-a face cu un asemenea om, ne este rusine, sa-i fie rusine, sa le fie rusine. Rusine si iar rusine!
Doamne ai mila de… noi.”

Da, Doamne, ai milă de Rădoi, ai milă de Bucur…

Că de Țon se pare că ai avut milă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: