Viață fără limite (4)

Viață fără limite – Nick Vujicic, Editura Scriptum, Oradea, 2012, 264 p.

“Acceptarea și prețuirea de sine sunt importante, dar adesea greșit înțelese în zilele noastre. Trebuie să te prețuiești pe tine însuți ca o reflectare a dragostei lui Dumnezeu și ca o persoană născută pe acest pământ pentru a-și aduce contribuția unică. Prea mulți adolescenți și adulți se opresc la un stadiu superficial când aleg extrema narcisismului sau pe cea a îngăduinței prea mari față de sine. Aceasta se datorează în amre măsură cultului frumuseții și al celebrității promovat în show-uri, filme, podcast-uri și înregistrări video. Când te uiți la aceste show-uri, este ușor să uiți că viața are un scop mai înalt decât să arăți bine, să trăiești în lux și să flirtezi cu toată lumea. Nu e de mirare că vei găsi ai multe celebrități în spitale de recuperare decât în biserici. Prea mulți se închină dumnezeilor falși numiți vanitate, mândrie și poftă.

După părerea mea, generația aceasta este cea mai înșelată. Suntem bombardați permanent cu mesaje de genul că pentru a fi împliniți, iubiți, apreciați sau pentru a se considera că am reușit în viață trebuie să avem o anumită înfățișare, o anumită mașină sau un anumit stil de viață. Am ajuns la un punct periculos în cultura noastră când metoda cea mai sigură spre faimă, spre succes și împlinire este să apari într-o înregistrare cu implicații sexuale.

Oare lumea nu ar fi mai bună dacă paparazzi ar urmări absolvenții de facultate cu cele mai bune rezultate sau misionarii care aduc ajutoare medicale și speranță celor săraci și în nevoi, în loc să alerge pe urmele starurilor ajunse în centre de recuperare, având câteva condamnări la activ și purtând urmele administrării de droguri? Dar nu este totul pierdut. Pentru că am întâlnit mulțimi de oameni, tineri și bătrâni, participând la ceremonii și festivaluri religioase de laudă și închinare, căutând mulțumirea în faptul că învață să-și iubească aproapele. Am văzut tineri și bătrâni care își petrec vacanțele și zilele de concediu construind case în țările din Lumea a Treia și slujindu-i pe cei nevoiași din zonele sărace ale Americii de Nord. Nu toți sunt obsedați de chirurgia plastică, de liposucție și de ultima modă în materie de poșete Louis Vuitton.” (p. 86-87)

2 răspunsuri to “Viață fără limite (4)”

  1. Top Posts – 4 septembrie 2012 « Romania Evanghelica Says:

    […] Viață fără limite (4) […]

  2. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: