Viață fără limite (5)

Viață fără limite – Nick Vujicic, Editura Scriptum, Oradea, 2012, 264 p.

“Am învățat să râd de dizabilitățile mele și de reacțiile ciudate pe care le provoacă, dar există o metodă chiar mai bună de a-ți depăși îndoielile cu privire la stima de sine sau incapacitatea de a te accepta așa cum ești. În loc să te concentrezi asupra durerii din tine, încearcă să alini durerea altcuiva. Îndreaptă-ți toată atenția asupra cuiva care trece prin nevoi.

Lucrează ca voluntar la o cantină pentru săraci. Strânge fonduri pentru orfani. Organizează o lucrare caritabilă în folosul victimelor unui cutremur. Găsește oameni care să doneze bani dacă participi la o excursie caritabilă, la o competiție ciclistă sau la un maraton dansant. Ridică-te și implică-te.

Când procedez astfel, descopăr probabil cea mai bună soluție pentru oricine nu a reușit să își aprindă flacăra dragostei din interior.

Dacă nu îți poți rezolva propriile probleme, încearcă să fii soluția la problemele altcuiva. La urma urmei, este mai bine să dăruiești, decât să primești, nu crezi? Dacă nu te placi pe tine însuți, dăruiește-te. Dacă vei face aceasta, vei fi surprins să constați cât de valoros te vei simți.” (p. 94-95)

Un răspuns to “Viață fără limite (5)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: