La pătrățosu – 1.300.000

http://patratosu.wordpress.com

Vezi: Bloguri evanghelice cu peste 700.000 de vizite

În 18 mai 2008, Pătrățosu anunța: Este ultima duminică de blogger.

Și unii l-au crezut… :)

Marius Cruceru mai scria: „Eu ştiu de ce am început să alerg şi mai ales ştiu mai bine de ce mă opresc. Am umplut deja 7 pagini cu motivaţia pentru care mă opresc.”

Probabil a umplut 8 pagini cu motivația pentru care NU s-a oprit…

După aproape un an, în 10 aprilie 2009, MArius Cruceru scria: …acum, la un an aproape de la moartea Pătrăţosului…

A murit Pătrățosu?…

Marius Cruceru: Unii spun că a murit! Că a avut un accident în timpul testărilor! Nuuuuuuu […] S-ar putea să îl vedeţi umblînd fantomatic ici şi colo, deghizat din argintiu în negru.

Asta scria Marius Cruceru în 21 mai 2008, la doar 3 zile după ce spunea că a ÎNCHIS blogul: „Poate că voi spune toate motivele care m-au făcut să închid blogul pe cînd voi avea mintea limpede. Deocamdată şi eu mă despart foarte faorte greu de Pătrăţos.”

După cum se vede, nici după 4 ani nu a reușit Marius Cruceru să se despartă de Pătrățos…

Pînă în momentul „opririi” / „închiderii” / „morții” Pătrățosului, au fost peste 767000 de accesări / 911 postări

În 21 mai 2008, Marius Cruceru scria: „Acest ultim post a ieşit la 20.00…”, comemorînd 1 an de cînd „persoana din spatele personajului era să moară de-adevăratelea… de inimă”.

De la „ultimul” post, „fantomaticul” Pătrățos a mai postat… 250 de postări!

Într-un ritm haotic: cîte o postare în două luni din 2009 (mai și octombrie), o postare în 2010 (iunie), o postare în 2011 (octombrie), după care au urmat în 2012:

Ianuarie – 56 postări
Februarie – 65
Martie – 47
Aprilie – 35
Mai – 31
Iunie – 9
Iulie – 1
August – 3

Un adevărat zombi Pătrățosu…. :)

Și a adunat încă 533.000 vizite… :)

În timpul acesta, a „revenit” în blogosferă cu mariuscruceru.ro, care, atenție!, cică nu este… blog:

Nu m-am întors în blogosferă. Deloc!
Nu vreau să am de-a face cu blogosfera prea mult.
De fapt ăsta este numai un format de blog, este o pagina personală mai degrabă.
Vreau să mă ţin departe de celelalte bloguri, pe cît se poate!

Oamenii începuseră să-i ureze de bine, în decembrie 2008, la revenirea în blogosferă…

Va’s’zică, blogul MariusCruceru.ro nu e blog, nu face parte din… blogosferă, bloggerul Marius Cruceru nu e… blogger, bloggingul lui Marius Crucer nu e… blogging (am spus în mai multe rînduri că bloggingul implică mai multe proceduri decît cele ale crucerianului – Un blogger reactinează, spune, comentează, încearcă să manipuleze).

Despre inconsistențele pătrățoase a scris și Marius Ferșigan:

Marius Cruceru nu a făcut niciodată blogging? (Inconsistențe 2)

Dacă Marius Cruceru nu e… blogger, iar „blogul” MariusCruceru.ro nu face parte din… blogosferă, atunci trebuie pusă în discuție afirmația lui David Iach (din 18 mai 2012!): Marius Cruceru este cel mai important blogger evanghelic din România.

În primul rînd, dacă zăbovim pe palierul blogosferei evanghelice românești, atunci să nu ne limităm doar la România. Pastori evanghelici precum Daniel Brânzei, Cristian Ionescu, Petru Lascău sînt bloggeri evanghelici români DIN AFARA României, dar reprezntativi pentru blogosfera evanghelică de limbă română. Marius Cruceru e un importanta blogger evanghelic ROMÂN (din toată lumea).

Este Marius Cruceru CEL MAI IMPORTANT blogger evanghelic român?

Răspunsul depinde de criteriile luate în calcul și de semnificațiile conceptelor. După cum am văzut mai sus PE LARG, Pătrățosu a murit, dar nu a murit, Marius Cruceru s-a întors, dar nu în blogosfera evanghelică, nu face blogging, ci… altceva, și, colac peste pupăză, zice că nu e… blogăr.

Cel mai important blogger evanghelic… Dar e important să știm cine e cel mai important blogger evanghelic? Sau cei mai importanți bloggeri evanghelici?

Cu alte cuvinte, să evităm superlativele individuale, dar să conștientizăm grupele valorice ale blogosferei evanghelice.

Cel mai important blogger evanghelic… – Expresia ASTA îmi amintește de o situație amuzantă de acum un an-doi, cînd Emanuel Iacob își anunțase blogul Creștin Total ca fiind cel mai important blog creștin (sau evanghelic). I-am comunicat pe Messenger că eticheta este o eroare și, pe cînd mă pregăteam să fac o postare ironică, am văzut că a omul a renunțat la ideea că blogul său ar cel mai IMPORTANT blog evanghelic. :)

Mai tîrziu, a folosit eticheta de cel mai citit / vizitat blog evanghelic (în limba română), ceea ce este adevărat.

Așadar, din acest punct de vedere – al numărului de vizite, blogul lui Marius Cruceru nu este cel mai important blog evanghelic (în limba română).

Dar sper, din toată inima, că TOȚI cei care lecturăm aceste rînduri înțelegem că numărul mare de vizite al unui blog nu reflectă neapărat calitatea blogului, ci mai degrabă un anumit interes al unui grup mare de oameni pentru acel spațiu public și/sau vizibilitatea pe care o oferă folosirea eficientă a unor proceduri de blogging – a se înțelege: relaționare cu alte bloguri și spații publice de pe Internet.

DE ACEEA am pus în grupa a 2-a valorică blogurile Dyo (200.000 vizite) și Drezina (125.000), ÎNAINTEA lui Marius Cruceru (4.100.000) și Creștin Total (5.700.000).

Sînt de acord că Marius Cruceru, pe vremea PĂTRĂȚOSULUI (2007), a fost cel mai important blogger evanghelic, dar nu sînt că ar fi în 2012 cel mai important blogger evanghelic.

De cîteva sezoane (iarna 2011-2012), cei mai importanți bloggeri evanghelici nu mai sînt Marius Cruceru și Daniel Brânzei, ci Alin Cristea și Vasile Tomoiagă: Mogulii blogosferei evanghelice – Toamna 2012.

Blogul „La pătrățosu” rămîne un blog evanghelic mai important / interesant decît blogul actual al lui Marius Cruceru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: