Legea răsplătirilor (8)

Legea răsplătirilor – Randy Alcorn, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 118 p.

“Isus nu ne spune să ne ținem departe de mamona nelegiuirii, sau “bogățiile nedrepte”. El ne spune să ne folosim de ele ca să ne facem prieteni, “pentru ca atunci când veți muri, să vă primească în corturile veșnice” (Lc. 16:9). Banii pot fi un instrument pentru Cristos, dar trebuie să îi folosim acum. Nu există o a doua șansă, o posibilitate de a folosi mai târziu banii pentru Cristos. După ce concedierea lui avea avea să intre în vigoare, administratorul urma să rămână fără nicio pârghie de care să se folosească. El și-a petrecut ultimele zile în locul respectiv de muncă câștigându-și prieteni care să-l primească în casele lor atunci când avea să rămână fără slujbă.

Isus ne spune că, după ce vom muri, după ce banii, posesiunile, timpul și viața se vor termina, noi vom putea fi primiți de către prietenii noștri în case veșnice.

Cine sunt acești prieteni? Se pare că sunt acei oameni din cer a căror viață am influențat-o într-un mod semnificativ prin folosirea resurselor noastre materiale pe acest pământ. Drept urmare, ei ne vor primi în “corturile veșnice”. Referința e la plural, nu la singular – corturi, nu cort.

Nu vom ajunge în cer pentru că ne-am folosit banii cu înțelepciune. Dar vom dobândi astfel acces în reședințele individuale ale altor oameni din ceruri. Spre deosebire de administratorul viclean, creștinii vor avea o locuință minunată în ceruri, chiar dacă nu ar vizita locuințele altora. Dar, la fel ca administratorul viclean, vom fi bine primiți în casele altora pentru ne-am folosit banii și celelalte resurse pentru a le sluji.” (p. 84-85)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: