Calomnierea lui Isus (1)

Calomnierea lui Isus: șase minciuni pe care le spune lumea despre Omul care a afirmat că este Dumnezeu – Erwin Lutzer, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 156 p.

“Cartea Calomnierea lui Isus afirmă clar că Isus este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu și, de aceea, ateii și adepții altor religii vor “pierde”. Avem motive convingătoare să ne bazăm destinnul veșnic pe Isus, și nu pe scrierile ateilor. Dacă îți amintești, Pascal a propus un pariu: crede în Cristos și, dacă El este Fiul lui Dumnezeu, vei câștiga cerul; dacă nu e, nu ai nimic de pierdut. Însă, contrar spuselor lui Pascal, credința în Isus așa cum este El prezentat în Noul Testament nu este un pariu, ci o decizie rațională, bazată pe diferite tipuri de dovezi.

Dar cine este acest Isus în care cred creștinii? Și cum Se distinge El de ceilalți “Isuși” ai culturii noastre? Din câte știu, nu am avut niciodată atâtea opțiuni religioase ca în zilele noastre, atât de multe variante de “Isuși” dintre care să alegem.

În paginile ce urmează vom examina șase perspective asupra lui Isus. Fiecare promovează o părere bună despre El, dar, din nefericire, la o analiză atentă, vom descoperi că în fiecare caz este lăudat de formă. De multe ori este vorbit de bine și, cu toate acestea, calomniat.

Dar, înainte de a începe studiul acestor minciuni despre Isus, trebuie să înțelegem întâi presupozițiile care le-au permis cercetătorilor să-L reinventeze pe Isus după pofta inimii lor. De acolo putem trece la examinarea diferitelor perspective, arătând de ce Isus nu Se potrivește în tendințele culturii noastre religioase extrem de tolerante. El este mai presus de toate celelalte declarații religioase atunci când ne cheamă la părtășie cu El și cu Tatăl Său.” (p. 12-13)

Minciuna 1: A fost descoperit mormântul familiei lui Isus
Minciuna 2: Isus nu a fost răstignit
Minciuna 3: Iuda I-a făcut o favoare lui Isus
Minciuna 4: Isus a fost doar un om
Minciuna 5: Isus a avut un secret întunecat
Minciuna 6: Isus este doar una dintre căi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: