Calomnierea lui Isus (2)

Calomnierea lui Isus: șase minciuni pe care le spune lumea despre Omul care a afirmat că este Dumnezeu – Erwin Lutzer, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 156 p.

“În Israel se găsesc zeci de morminte care au inscripționat numele Isus. Mulți oameni au purtat numele acesta, dar trebuie să facem o distincție clară între aceștia și Isus din Nazaret – un om care a făcut niște afirmații ieșite din comun cu privire la Sine și care ne invită să împărtășim cu El viața veșnică.

Așa că întrebarea Crezi în Isus? în sine este lipsită de sens, dacă nu este urmată imediat de o alta: În care Isus crezi? Isus al islamului cu siguranță nu e Isus al creștinismului; Isus al Martorilor lui Iehova nu este Isus al Crezului niceean. Încă din primul secol, apostolul Pavel s-a temut că mulți dintre cititorii săi ar fi putut începe să creadă într-un “alt Isus” (2. Cor. 11:4). Dacă orașul Corint din antichitate a avut un alt Isus – un Isus fără calificările necesare unui Mântuitor – cu siguranță că lucrul acesta este cu atât mai adevărat în zilele noastre.

Trăind, cum e cazul nostru, la începutul unui nou secol, observăm că an după an se inenteaază tot mai mulți Isuși noi; este epoca unor Isuși croiți la comandă. […]

Niciun alt nume nu a inspirat atâta devotament și atâtea controverse; nicio altă persoană nu a fost atât de metamorfozată pentru a se potrivi atâtor agende. Nu se mai scriu cărți despre creștinism, ci despre “Isusism”, cum descrie tendința aceasta prietenul meu Darrell Bock.” (p. 15-17)

Publicitate

Un răspuns to “Calomnierea lui Isus (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: