Calomnierea lui Isus (6)

Calomnierea lui Isus: șase minciuni pe care le spune lumea despre Omul care a afirmat că este Dumnezeu – Erwin Lutzer, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 156 p.

“De secole, erudiții liberali încearcă să-L separe pe Isus cel istoric (Isus omul) de ceea ce ei numesc “Cristosul credinței” – Cristosul legendei și al mitului. Au încercat să dea la o partea toate lucrările miraculoase și toare pretențiile la divinitate din evanghelii pentru a ajunge la Isus-omul. Dar mulți erudiți moderni admit că această încercare s-a dovedit a fi un eșec de proporții. Am ajuns să avem câte un “Isus istoric” pentru fiecare erudit în parte. În loc să scrie o biografie a lui Cristos, fiecare erudit a scris, de fapt, o autobiografie! Viața lui Cristos este o oglindă în care fiecare erudit se vede pe sine – îndoielile, aspirațiile și agenda proprie.

Aceia dintre noi care acceptăm perspectiva tradițională asupra lui Isus și credem că este divin nu avem de ce să ne temem de aceste speculații subiective. De fapt, dacă îi înțelegem corect, acești erudiți practic întăresc credința noastră în loc să o submineze.” (p. 88-89)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: