Calomnierea lui Isus (9)

Calomnierea lui Isus: șase minciuni pe care le spune lumea despre Omul care a afirmat că este Dumnezeu – Erwin Lutzer, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 156 p.

“Oprah Winfrey este unul din cei mai populari partizani ai filozofiei “Isus este doar o cale dintre multe altele”. (p. 119)

“Marcia Nelson, a cărei carte The Gospel Accordind to Oprah [Evanghelia după Oprah] afirmă că nu este deplasat să o numești pe Oprah un lider spiritual, remarcă: “Am spus acest lucru mai multor persoane – ea este Billy Graham al zilelor noastre”. Oprah este o femeie cu o voce puternică, are un “amvon” impresionant, își numește emisiunea “lucrarea” ei și vorbește mereu despre misiunea ei, așa că trebuie să evaluăm mesajul pe care îl comunică în fiecare zi unui auditoriu atât de vast.

Al doilea motiv – și cel mai important – pentru care discut despre ea în cartea aceasta este faptul că ea este un prototip al celor mai mulți americani sub aspectul convingerilor cu privire la Isus. Credințele lui Oprah reprezintă un microcosmos al perspectivei religioase a societății noastre. După cum vom vedea, epoca noastră e deschisă în fața tipului de spiritualitate promovat de Oprah, dar e foarte închisă în fața mesajului univ despre Isus al Bibliei. Cultura noastră este una în care Isus este onorat, dar, cu toate acestea, calomniat în mod consecvent.” (p. 121-122)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: