Epicentru (9)

Epicentru – Joel C. Rosenberg, Editura Scriptum, Oradea, 349 p.

“Scriptura este fermă în ce privește faptul că Irakul va găzdui într-o bună zi cartierul general al Anticristului, un dictator care se va bucura de o autoritate globală fără precedent și care își va stabili baza de putere în cetatea Babilonului. Știm, de aceea, că în timp ce forțele irakiene sunt antrenate în prezent de comandanți ai SUA și NATO – cei mai buni din lume – și sunt echipați cu echipament militar de ultimă oră, într-o bună zi aceste forțe vor fi implicate într-o desfășurare de forțe finale cu Israel la Armaghedon, și în final cu Dumnezeu Însuși.

Unii creștini pe care-i cunosc au întrebat dacă merită efortul de eliberare și reconstrucție a Irakului, cunoscând răul ce ne stă înainte. Cu alte cuvinte, tot sângele, truda, lacrimile și sudoarea sunt închinate lucrării de instituire a democrației în Irak, sau vor servi în final Anticristului?

Răspunsul, sincer să fiu, este da pentru amândouă variantele. Dar da, cred că merită. La o adică, poporul irakian are nevoie disperată de o vreme de libertate religioasă, politică și economică, chiar dacă numai pentru o perioadă. Ei merită oportunitatea de a gândi și de a citi, de a dezbate și a călători. Ar trebui de asemenea să aibă oportunitatea de a cunoaște Vestea Bună despre dragostea lui Dumnezeu pentru ei și calea mântuirii ce le este oferită prin Isus Cristos. Urmașii lui Cristos din afara Irakului au nevoie de oportunitatea de a aduce Evanghelia în interiorul țării și de a întări credința fraților și surorilor noastre de acolo – mai ales dacă urmează să se înalțe un rău mai mare.

Gândiți-vă la toate acestea în felul următor: Ronald Reagan credea că după prăbușirea Imperiului Răului, un alt dictator rău – Gog – avea să ajungă la putere într-o bună zi. Dar aceasta nu l-a împiedicat pe Reagan să se oprească din a provoca prăbușirea Uniunii Sovietice și dărâmarea Zidului Berlinului. De ce? Pentru că a văzut viitorul acelei regiuni din lume prin cea de-a treia lentilă, a Scripturii. Știa ce urma să vină, dar nu știa când. Așa că a dorit ca poporul rus să guste libertatea, chiar dacă numai pentru o vreme. El a dorit ca rușii să aibă oportunitatea de a auzi Evanghelia și de a răspunde înainte să fie copleșiți de evenimente profetice.

În cazul Rusiei, a trecut un deceniu și jumătate de la desființarea URSS-ului. Nu știm când se va închide complet fereastra libertății în Rusia, dar cu certitudine a început deja să se închidă. De asemenea, nu știm cât de mult va dura fereastra pe care o vom avea în noul Irak, dar ar trebui să profităm la maxim de fiecare oportunitate, atâta timp cât se poate.” (p. 220-221)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: