Recitiri: Clasificarea blogurilor (şi a oamenilor)

Diferenţierea blogurilor pe culte poate fi făcută atunci cînd e vorba de blogurile (sau site-urilor) bisericilor (care au statut juridic). Dar în general blogul surprinde tocmai particularităţile persoanei care scrie în public. Cel mai cunoscut exemplu în acest sens este Pătrăţosu, care poate fi clasificat ca fiind baptist, dar nicidecum ca şi exemplu generic de baptist. E… pătrăţos. La baptişti sînt destui… (care se dau) rotunzi.

Sper că mai avem energie pentru încă un zîmbet…

De asemenea, un puber întîrziat care scrie despre evenimente religioase cu naivitatea specifică vîrstei nu constituie un exemplu reprezentativ pentru determinarea parametrilor socio-psiho-religioşi şi culturali ai confesiunii din care face parte (poate doar pentru o vreme).

Această chestiune a declinării apartenţei confesionale este, aşadar, una falsă. Pe mine m-a făcut să-mi aduc aminte de modul pripit cum catalogăm uneori oamenii (mai ales în epoca aceasta a vitezei şi a puhoiului de informaţii).

Se ajunge astfel la o mentalitate reducţionistă cu care percepem alteritatea: nu un inginer face calcule, ci un… baptist; nu un muzician cîntă la pian, ci un… baptist; nu un grăsan sforăie, ci un… baptist.

Dacă nici aici n-aţi zîmbit…

Clasificarea blogurilor (şi a oamenilor)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: