Evanghelii false (1)

Evanghelii false – Trevin Wax, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 215 p.

“Cel mai mare pericol pentru creştinism s-ar putea să nu fie cultura modernă, ereziile ostentative sau creșterea influenței islamului. Dacă semințele distrugerii pot veni de la fals, s-ar putea ca astfel de semințe să fie plantate încet prin evangheliile false, s-ar putea ca astfel de semințe să fie plantate încet prin evangheliile false din Biserică? Este posibil ca noi să participăm inconștient la “imprimarea” evangheliei false? Nu cumva producem valută falsă prin modul nostru de a gândi și a vorbi despre Evanghelie?” (p. 16)

“În cazuri extreme, o evanghelie falsă poate duce la erezie, o deformare atât de devastatoare a Evangheliei adevărate, încât duce direct la iad. Dar în cele mai multe cazuri, evangheliile false reprezintă fie un adevăr diluat, fie unul trunchiat. Ar putea conține totuși suficient mesaj pentru împăcarea noastră cu Dumnezeu, dar varianta diluată nu va satisface niciodată setea noastră. Nici nu ne va împuternici pentru slujbă sau să ne întărească mărturia în fața unei lumi cu privirile ațintite asupra noastră.” (p. 17)

Ed Stetzer:Ce este Evanghelia? poate părea o întrebare ciudată şi inutilă. Ei bine, nu este. E o întrebare esenţială, care necesită mai multă, nu mai puţină, dezbatere. În Evanghelii false, Trevin Max oferă o unealtă esențială bisericilor preocupate serios de Evanghelie și implicațiile ei.”

J.I. Packer: “După cum hrana proastă, oricât de gustoasă, poate ameninţa sănătatea trupului, tot aşa evanghelia denaturată este întotdeauna o ameninţare pentru sănătatea spirituală. Wax ne oferă o analiză tonică, serioasă a evangheliilor false din prezent, pentru a ne dezbăra de ele. Iată un bun medicament pentru Biserică.”

Darrin Patrick: “Probabil singura şi cea mai mare nevoie a Bisericii contemporane este ca toţi creştinii să facă distincţia între adevărata Evanghelie şi falsurile ei. Lumea noastră pierdută şi falimentară e disperată după o asemenea clarificare. Trevin ne-o oferă în această carte captivantă care vorbește despre natura și implicațiile celei mai mărețe narațiuni care s-a spus vreodată.”

Publicitate

Un răspuns to “Evanghelii false (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: