Evanghelii false (6)

Evanghelii false – Trevin Wax, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 215 p.

“Un alt mod prin care ne abatem încet, încet de la Evanghelie spre un fals moralizator este să ne închipuim că a fi creştin înseamnă, în esenţă, să fii o persoană bună. Accentul trebuie să fie întotdeauna pe ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi în Cristos. Totuși câteodată noi înlocuim acest accent cu reguli și cu alte lucruri pe care ar trebui să le facă “creştinii adevăraţi”. Când moralitatea devine esența creștinismului, schimbăm Vestea Bună în sfat bun. Să dai oamenilor sfaturi bune despre cum să trăiască e ușor de făcut. Nu numi atât, te face popular între oameni.

Dar dacă nu avem grijă, îi putem face pe oameni să creadă că esența creștinismului este să fii bun și să faci fapte bune, în loc să vadă în creștinism bunătatea lui Cristos demonstrată în ceea ce a făcut deja. Noi temperăm vestea explozivă despre Regele Isus, Cel crucificat și înviat, cu un mesaj mai convenabil și plăcut, cum că viața noastră ar putea fi îmbunătățită dacă I-am face loc lui Dumnezeu. Mesajul se poate centra pe ameliorarea vieții de familie, pe deținerea controlului asupra finanțelor sau cum să ai o căsnicie mai bună. Sau poate Evanghelia devine un sfat pentru a-ți îmbunătăți stima de sine, pentru a trăi mai mult sau pentru a te simți bine îngrijind de alții.

Sfaturile bune fac vânzare de cărți, dar Evanghelia schimbă inima. Sfaturile bune sunt populare, dar Evanghelia este puternică.” (p. 109-110)

Un răspuns to “Evanghelii false (6)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: