Familia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna (1)

Familia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna – Gary Chapman, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 270 p.

“În cadrul unei familii iubitoare, atitudinea slujirii se va transmite tuturor membrilor familiei. Aceştia se vor sluji unii pe ceilalți, iar apoi slujirea lor va depăși sfera familiei din care fac parte.

Bill Bennett, autor de renume și critic cultural, consideră munca una dintre cele mai importante zece virtuți ale unei persoane. Biblia abundă în învățături și în exemple pe tema muncii și a sârguinței – în cartea Proverbelor găsim numeroase versete care fac referire la muncă (și la lene). Majoritatea istoricilor susțin ideea că civilizația occidentală are la bază cultul muncii. Munca este definită ca reprezentând acel efort fizic și intelectual depus în vederea realizării unui anumit obiectiv valoros. Evident, munca începe de-acasă.” (p. 27)

“O familie sănătoasă manifestă o atitudine de slujire atât în interiorul ei, între membrii săi, cât şi în exteriorul ei. Dacă vei citi biografiile unor bărbaţi sau ale unor femei care şi-au pus viața în slujba semenilor lor, adesea până la sacrificiu, vei descoperi că majoritatea au crescut în familii care au cultivat slujirea ca virtute.

Scriitorul Philip Yancey afirmă că Albert Einstein, spre sfârşitul vieţii sale, a dat jos de pe perete portretele a doi oameni de ştiinţă – Newton și Maxwell – și le-a înlocuit cu cele ale lui Ghandi și Schweitzer. Explicația lui Einstein a fost că sosise vremea să înlocuiască imaginea succesului cu cea a slujirii.” (p. 29-30)

Gary Chapman este autorul binecunoscutei cărţi Cele cinci limbaje ale iubirii. Gary ține seminarii pe întreg mapamondul, iar emisiunile sale radio sunt difuzate de peste 100 de posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: