Familia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna (2)

Familia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna – Gary Chapman, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 270 p.

“Bărbaţii şi femeile sunt persoane distincte, însă strâns legate între ele din punct de vedere fizic, emoțional, intelectual și spiritual. Există ceva înăuntrul bărbatului care strigă după femeie și ceva înăuntrul femeii care tânjește după tovărășia unui bărbat. A nega asemănările dintre noi înseamnă nega însăși umanitatea noastră. Pe de altă parte, a nega diferențele dintre noi nu e altceva decât un efort inutil de a respinge realitatea. Într-o căsnicie sănătoasă, nu trebuie să existe competiție, ci mai degrabă cooperare. Găsim în cel de lângă noi un loc de adăpost, un cămin, o rudă, o ființă de care suntem legați într-un mod profund și unic.

Intimitatea sexuală este unul dintre aspectele care aduc unitate cuplului. Cu toate acestea, latura emoțională, cea intelectuală și cea spirituală ale vieții unei persoane nu pot fi despărțite de cea fizică. Aceasta a fost greșeala cuplului care venise la mine la birou pentru consiliere: el își dorea intimitate sexuală, iar ea apropiere sufletească, însă niciunul dintre ei nu a recunoscut că de fapt ei își doreau același lucru. Tânjeau să fie apropiați unul de celălalt, să se simtă acceptați și iubiți. În esență, ei se concentraseră asupra aspectelor diferite ale aceleiași realități.

Într-o căsnicie sănătoasă, cei doi înțeleg că dorința lor de a avea intimitate face parte din însăși ființa lor. Până la urmă acesta este unul dintre motivele pentru care s-au căsătorit.” (p. 41)

Un răspuns to “Familia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: