Familia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna (8)

Familia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna – Gary Chapman, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 270 p.

“…tatăl absent. Moartea, divorţul şi abandonul au lăsat milioane de copii fără tată. Cel puţin 40% dintre copiii care cresc în lumea occidentală îşi petrec o parte a vieţii, până să împlinească vârsta de 18 ani, într-un cămin monoparental, majoritatea dintre ei având un contact extrem de redus cu tatăl lor.

Cea de-a doua categorie este reprezentată de ceea ce eu am numit tatăl “prezent, dar indisponibil”. Este vorba de tatăl care trăiește sub același acoperiș cu soția și copiii lui, dar nu are decât foarte puțin timp la dispoziție pentru a fi tată pentru copiii săi. Agentul comercial, care e plecat mai toată săptămâna, iar în week-end e frânt de oboseală, sau directorul executiv al unei companii, care își petrece 14 ore pe zi făcând naveta și lucrând, apucând să-și vadă copilul doar când acest doarme, sunt doar două exemple grăitoare în acest sens. Cea de-a treia categorie este reprezentată de tații incompetenți. Ei sunt prezenți în cămin, dar n-au habar cum să construiască o relație profundă cu copiii lor. Nu știu cum să-și îndeplinească rolul de tată, fiindcă nici ei nu au fost educați de propriii lor tați. […]

Convingerea mea profundă este că, dacă taţii din cele trei categorii menţionate anterior ar deveni lideri iubitori pentru copiii lor, peisajul social al generaţiilor următoare s-ar schimba radical.” (p. 155-156)

Un răspuns to “Familia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: