Poziția Comunității Politeia: La data de 9 decembrie 2012, statul de drept va atîrna de un singur vot

„Teoretic, pe 9 decembrie 2012, fiecare român îşi alege deputatul şi senatorul din colegiul electoral în care locuieşte. Teoretic, la alegerile legislative se joacă o miză « tehnică »: care va fi majoritatea parlamentară, cine va fi primul ministru, care vor fi măsurile economice imediate, cine va fi ministrul Justiţiei sau Sănatăţii, care va rata de creştere sau de scădere a economiei în 2013.

9 decembrie însă e o altfel de zi. Nu se joacă nimic din toate acestea, ci se joacă miza cea mai mare pe care Sistemul o poate împinge pe masă: distrugerea statului de drept prin inevitabila suspendare a Preşedintelui României, inevitabila revocare a judecătorilor CCR, inevitabila revizuire a Constituţiei cu introducerea republicii parlamentare, inevitabila aservire a Justiţiei sub Parlament spre eterna impunitate a oamenilor Sistemului. […]

Nu este adevărat că suntem obligaţi şi de data aceasta să votăm răul cel mai mic. Nu. Când este în joc statul de drept şi independenţa Justiţiei, nu vorbim de răul « cel mai mare », vorbim de răul absolut. USL nu este un rău mai mare, este răul absolut, dim care am avut o avanpremieră în această vară. Încercaţi să vă închipuiţi ura Sistemului care abia aşteaptă să îşi ia revanşa la iarnă pentru toate condamnarile politicienilor (în frunte cu Adrian Năstase) şi pentru independenţa câştigată de Justiţie sub garanţiile constituţionale oferite de Preşedintele României şi de CCR. Închipuiţi-vă o Constituţie care conferă Parlamentului puterea de a graţia la comandă, de a anula decizii ale Justiţiei şi de a juca rolul CCR. Închipuiţi-vă România condusă de Marea Adunare Naţională care îl alege Preşedinte pe viaţă pe Dan Voiculescu.”

http://politeia.org.ro/editorial-opinii/pozitia-comunitatii-politeia-un-vot-pentru-statul-de-drept/727

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: