Alege să ierți (8)

Alege să ierţi – Nancy Leigh DeMoss, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 227 p.

“Piloţii de avion trebuie să învețe să-și citească aparatele și să aibă încredere în ele. În condiții de vizibilitate zero, ei își pot pierde simțul orientării, ceea ce îi poate determina să ia decizii care ar pune în pericol multe vieți. În situații de genul acesta, piloții trebuie să aleagă în mod conștient să se încreadă mai degrabă în aparatele acelea decât în propriile lor instincte sau sentimente.

Pentru credincioși, Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să fie panoul de bord. Vor fi momente în viața noastră când, în mijlocul furtunii, în condiții de vizibilitate zero, sentimentele noastre ne vor trăda și vor contrazice Cuvântul Lui – susținând că lui Dumnezeu nu Îi pasă sau că El greșit. În acele momente, să nu îndrăznim să ne încredem în sentimentele noastre, ci trebuie să alegem să avem încredere că ceea ce ne spune panoul de bord este adevărat. Suntem ființe guvernate de sentimente și emoții. Dar noi “n-am învățat așa pe Cristos” (Ef. 4:20). Am devenit făpturi noi, ceea ce înseamnă că sentimentele noastre nu mai au acces deplin și incontestabil la “scaunul pilotului”.

Așadar, acest lucru ne deosebește pe noi, creștinii, de necreștini. Nu e de mirare că cel necredincios nu are altă soluție decât să se mânie pe Dumnezeu când întâmpină probleme. El nu are nicio realitate superioară și convingătoare care să îi tempereze izbucnire emoțională, nici un instrument obiectiv și sigur care să-i ofere perspectivă și să-i dicteze reacția.

Dar prin răscumpărarea noastră – prin faptul că am fost iertați – avem prin harul Său puterea să ne supunem mânia umană, emoțională, nestăpânită încrederii legitime în planul iubitor și etern al lui Dumnezeu pentru viața noastră.” (p. 143-144)

Un răspuns to “Alege să ierți (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: