Jonathan Schell: Ignorarea realităţii a devenit o trăsătură distinctivă pentru Partidul Republican

„În ultima vreme, ignorarea realităţii a devenit o trăsătură distinctivă nu numai pentru echipa de campanie a lui Romney, ci pentru întreg Partidul Republican.

Când Biroul Naţional de Statistică a dat publicităţii un raport în luna octombrie, în care arăta că rata şomajului este neschimbată – la 7,9%, republicanii au găsit de cuviinţă să discrediteze respectabila instituţie. Când sondajele arătau că Romney se prăbuşea în spatele lui Obama, au încercat să le conteste. Când Serviciul de Cercetare al Congresului, o instituţie nepartizană, a arătat că planul de taxe propus de republicani nu stimula în nici un fel economia, senatorii republicani şi-au arătat muşchii în faţa institutului, cerându-i să retragă raportul.

Refuzul lor de a accepta faptele aşa cum sunt este o parte a unui tipar mult mai răspândit. Tot mai mult, Partidul Republican, odată un partid politic corect, îşi creează o realitate paralelă – o lume în care George W. Bush a găsit armele de distrugere în masă pe care le-a căutat în Irak, tăierile de taxe ar urma să elimine deficitul bugetar, Obama nu numai că este musulman, dar s-a şi născut în Kenya, deci trebuie să fie scos din cursa electorală, iar încălzirea globală nu este nimic altceva decât o farsă ticluită de cercetătorii socialştii (la acest capitol, şi democraţii au pus un picior în tabăra fanteziei).”

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/trezirea-la-realitate-a-lui-mitt-romney-284253.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: