Cuvântul și Duhul împreună (5)

Cuvântul şi Duhul împreună – o încercare de reconciliere între carismatici și evanghelici – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 201 p.

“În mod surprinzător, penticostalii, a căror origine este în mare pare americană, au preluat învățătura dispensaționalistă, combinând-o cu principiile carismatice, deși acestea au apărut dintr-o sursă foarte diferită, și anume curentul sfințeniei wesleyene. În general “dispensaționaliștii” rămân în continuare foarte suspicioși față de această combinație și, într-adevăr, ostili față de toate afirmațiile carismatice.

Datorită influenței Reformei, punctelor de vedere puritan și dispensaționalist printre evanghelici, este de înțeles de ce au trecut cu vederea dimensiunea carismatică a Evangheliei. Mai există și un alt motiv în spatele acestei atitudini.

Evanghelicii au avut tendința de a folosi mai degrabă epistolele ca sursă principală a doctrinei lor, iar nu evangheliile sau Faptele apostolilor. S-ar putea să fi fost influențați în acest sens de către reformatori, care aveau aceeași prioritate. Cartea Faptele apostolilor este clasificată ca fiind “narativă” și de aceea nepotrivită pentru o folosire “didactică” – de învățare.” (p. 75-76)

Un răspuns to “Cuvântul și Duhul împreună (5)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: