Cuvântul și Duhul împreună (6)

Cuvântul şi Duhul împreună – o încercare de reconciliere între carismatici și evanghelici – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 201 p.

“În prima jumătate a secolului XX au apărut denominaţiile penticostale, astfel că exprimarea carismatică era segregată de bisericile tradiţionale. Dar în a doua jumătate, s-au produs, într-un mod neaşteptat, o serie de fenomene similare (cu cele penticostale) în cadrul denominațiilor principale, însoțite de mici explozii de noi comunități independente sau rețele de asemenea comunități (cunoscute adesea sub numele de “bisericuțe în case”, casele fiind locul în care se întâlneau, de obicei, l început).

O complicație care i-a uimit, i-a stânjenit și uneori i-a iritat pe evanghelici a fost că majoritatea, deși nu toți carismaticii, erau și evanghelici – în timp ce reversul nu era nicidecum valabil. Acest lucru a făcut ca ignorarea, și cu atât mai puțin repudierea lor, să fie dificilă.

Putem distinge patru faze ale acestei relații, cel puțin în ceea ce privește majoritatea evanghelicilor (toate cele patru atitudini [suspiciunea, tolerarea, coaliţia, integrarea] se mai pot întâlni și în zilele noastre). Există atât schimbări, cât și evoluții.” (p. 79)

Anunțuri

Un răspuns to “Cuvântul și Duhul împreună (6)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: