Cuvântul și Duhul împreună (7)

Cuvântul şi Duhul împreună – o încercare de reconciliere între carismatici și evanghelici – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 201 p.

“Există precedente imposibil de ignorat referitoare la testarea prin Scriptură a aşa-zisei lucrări a Duhului. Cel mai grăitor exemplu în acest sens este adunarea de la Ierusalim (Fa. 15). Pavel i-a provocat pe apostoli și pe bătrânii Bisericii privitor la tăierea împrejur. Petru a adus la cunoștința fraților experiența carismatică a celor netăiați împrejur. Iacov a demonstrat compatibilitatea acestui fapt cu afirmația Scripturii, și toată lumea a fost împăcată cu concluzia finală exprimată de cel care adusese contribuția biblică. Ce bine ar fi dacă toate controversele noastre ar fi gestionate atât de judicios!

Așadar, carismaticii ar trebui să fie dispuși să își supună învățăturile unei examinări de felul acesta, acceptând faptul că unele dintre acestea au o slabă susținere în Scriptură și nu se poate insista asupra lor ca fiind parte integrantă a adevărului creștin.

În lipsa unei deschideri spre o examinare din partea evanghelicilor, ei se expun pericolului de a accepta fără discernământ anumite revelații speciale, care ar putea să-i facă vulnerabili la erezii și imoralitate. În istoria Bisericii există numeroase exemple în acest sens, în cadrul grupurilor “carismatice”, montaniștii fiind unul dintre acestea.

Confruntarea experiențelor cu teologia biblică poate constitui o sursă de alese valori.” (p. 95)

Un răspuns to “Cuvântul și Duhul împreună (7)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: