Cuvântul și Duhul împreună (10)

Cuvântul şi Duhul împreună – o încercare de reconciliere între carismatici și evanghelici – David Pawson, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 201 p.

“Evanghelicii au o reală dificultate în a considera duhul omului ca pe o entitate separată, capabilă să vorbească şi să acţioneze singură, fără cooperarea minții. Mintea și duhul sunt considerate a fi atât de interconectate și interdependente, încât ar fi de neconceput că duhul ar putea ocoli mintea. Dacă ar putea, atunci rezultatul poate fi numi o activitate arbitrară și fără scop, din moment ce mintea este considerată centrul de control dăruit de Dumnezeu pentru controlarea duhului, pentru a ne opri de la un comportament iresponsabil și excesiv. Activarea duhului, fără îngrădirea pe care o operează mintea, ar fi considerată foarte periculoasă.

Credem că cititorul a conștientizat deja implicațiile practice ale acestei linii de gândire “raţionaliste”. Fapt este că darurile spirituale, charismata, cad în categoria iraționalului. Ele nici nu se folosesc de minte și nici nu sunt explicabile pentru minte.” (p. 149)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: