Constantin Crețan: Băsescu a cîştigat deja alegerile parlamentare…

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basescu-a-cistigat-deja-alegerile-parlamentare%E2%80%A6-87942.html

Un răspuns to “Constantin Crețan: Băsescu a cîştigat deja alegerile parlamentare…”

 1. Agnusstick Says:

  Ce anume ar fi remarcabil şi demn de semnalat în articolul cu pricina?
  Calitatea analizei politice? Din cele câteva generalizări (cu care în general ştiu că vă împăcaţi doar în anumite condiţii destul de stricte), aş cita:
  – „[…]românii nu știu ce votează. Nu numai că nu știu ce votează, dar sînt și siguri că votează bine. Cu cît știu mai puțin, cu atît sînt mai convinși.”
  – „cei mai mulți români cred că, prin votul lor, îl susțin, cu multă bărbăție, pentru funcția de premier pe Viorel Ponta, un adevărat bărbat politic, care va scăpa țara din ghearele tiranului Băsescu…”
  – „Ca mai mereu, românii se înșală.”
  – „Viorel aduce la putere dreapta, în timp ce românii sînt convinși că votul lor aduce la putere stînga”
  În afară de generalizări cel puţin discutabile, observ afirmaţii evident mincinoase. Or, ştiu că vă preocupă adevărul. Exemple:
  – „Mulți români vor merge să voteze cu USL avînd convingerea sau măcar cu speranța că așa îl vor alunga pe Băsescu și îl vor păstra premier pe Ponta.” (partea cu păstrarea lui Ponta este evident greşită, puţini români dau doi bani pe Ponta – iată o generalizare discutabilă, sper să o treceţi cu vederea).
  – „Nici măcar un chiulangiu notoriu nu ar îndrăzni să-l desemneze premier pe un plagiator notoriu.” Afirmaţia lasă să se înţeleagă că seraficul nostru preşedinte habar n-avea de plagiat când l-a desemnat pe Ponta pentru actualul mandat de premier. Mă rog, nu prea cred, dar e posibil. Însă e minciună pentru că Antonescu chiar l-ar desemna.
  – „A doua zi, românii ar rămîne făra salarii și pensii, plătite acum de UE și FMI. A treia zi, românii ar ieși, ca la 1907, să-i ia în furci pe cei care i-au mințit…” Două minciuni crase demne de un IQ sub 44, din multe motive, unele geopolitice, altele logice sau psihosociale. Dacă românii nu i-au luat în furci pe pedelei, se cheamă că şansa a fost păstrarea unor rămăşiţe de salarii şi pensii? OK, deci bugetarii şi pensionarii sunt avangarda revoluţionară a românilor.
  Nu-mi rămâne decât să sper că aţi dat articolul ca exemplu negativ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: