În rolurile principale (10)

in-rolurile-principale-180

În rolurile principale – Max Lucado, Editura Scriptum, Oradea, 2012, 256 p.

“Pavel nu a participat niciodată la un curs de misiune, nu a făcut parte dintr-un comitet de organizare și nu a citit vreo carte despre creșterea bisericii. El doar s-a lăsat inspirat de Duhul Sfânt și îmbătat de acea dragoste care face ca imposibilul să devină posibil, și anume mântuirea.

Mesajul este fascinant: Un păcătos fără Isus va ajunge un falimentar pe marginea drumului. Un religios care nu va conștientiza mizeria în care se află, va deveni aroganța ambulantă, gătită într-un costum din trei piese. Dar dacă cei doi se întâlnesc într-o inimă – astfel încât păcătosul să-L întâlnească pe Mântuitor și Mântuitorul să ierte păcatul – rezultatul ar putea fi un alt Fariseu predicator care pune lumea pe jar.

Patru oameni: TÂNĂRUL BOGAT, Sara, Petru și Pavel. Ceva interesant îi aduce laolaltă – numele lor. Ultimii trei au căpătat alte nume: Sarai a fost numită Sara, Simon, Petru; iar Saul, Pavel. Dar celui dintâi, tânărului întreprinzător, nu i-a fost niciodată menționat numele.

Probabil aceasta ar fi una dintre cele mai bune explicații ale primei fericiri. Cel ce și-a construit singur un nume, rămâne un anonim. Dar cei care au chemat numele lui Isus peste ei – și dor pe El – au primit nume noi și o viață nouă.” (p. 232-233)

Un răspuns to “În rolurile principale (10)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: