Creată pentru a fi ajutorul potrivit (3)

creata-pentru-a-fi-ajutorul-potrivit-180

Creată pentru a fi ajutorul potrivit – Debi Pearl, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 320 p.

“Privește în jurul tău. Există o nouă rasă de femei astăzi. Te servesc la masa din restaurant, tund iarba, lucrează în spitale și dirijează traficul. Există mii de astfel de femei; ele sunt pretutindeni și fac orice găsesc de făcut. Majoritatea sunt mame rămase fără soți. Se îmbracă ieftin; au părul nearanjat, iar cearcănele de sub ochii lor tineri trădează speranța lor stinsă. Sunt o nouă armată de muncitoare. Angajatorii pot să le plătească slab pentru că ele sunt disperate după un loc de muncă. Poți să te bazezi pe ele pentru că nu ar îndrăzni să riște să își piardă slujba. Ele sunt mereu cu mintea în altă parte fiindcă se gândesc la copiii lor nefericiți sau la noul prieten ciudat al bonei care o vizitează când ea e la muncă.

Uneori ele își unesc forțele cu alte mame singure, pentru a împărți resursele, responsabilitățile de îngrijire a copiilor și problemele. În ultima vreme, am citit despre cât de muște dintre aceste mame singure apelează unele la altele pentru consolare – uneori pentru intimitate. Crezi că te-ar putea duce ceva vreodată în această situație? Un nou tip de femei. Ele sunt independente, cu obligații și stresate. Îmbătrânesc devreme, încercând în zadar să aibă grijă de niște copii neascultători cărora nici un bărbat nu vrea să le fie tată vitreg. Ele se umplu de amărăciune când văd că bărbații care le-ar putea fi soți se uită dincolo de ele, la fete mult mai tinere, care nu prezintă nicio obligație. Ele încep să se teamă când își dau seama că bărbații care au manifestat interes față de ele ascund intenții perverse față de copilașii lor drăgălași. Copiii lor sunt mânioși și de multe ori apucă pe căi greșite.

Dar toate astea nu au fost din vina ta. Nu, soțul tău a fost cel care a comis adulter, soțul tău a fost cel care s-a mâniat sau a recurs la pornografie, dar el pare să aibă o viaţă liniştită acum, având mulţi bani în comparaţie cu situaţia ta nenorocită. Îi ia pe copii la el peste week-end, din două în două săptămâni, şi îi răsfaţă, făcându-i să te urască din ce în  ce mai mult. Pare să fie atât de energic, plin de viață și zâmbete. Are bani să îi distreze pe copii, iar ei te știu drept o zgârcită țâfnoasă. Tânăra iubită a soțului tău li se pare foarte de treabă. Când descoperi că ai un nodul la sân, copiilor tăi adolescenți nu le pasă sau nu înțeleg gravitatea situației. Te lupți singură cu teama și te duci la medic, știind că și dacă problema aceasta de sănătate nu îți va provoca moartea, ea marchează sfârșitul speranței tale.

Totul a început când tu te-ai enervat din cauza unei reclame de la televizor sau când soțul tău s-a uitat la curse automobilistice duminica după-amiaza. Lucrurile s-au agravat când el a vrut ca tu să faci ceva exotic din punct de vedere sexual. Divorțul nu este niciodată planificat, dar este aproape întotdeauna precedat de un anumit comportament și de anumite evenimente care pot fi evitate. Nu lăsa să ți se întâmple așa ceva.” (p. 74-75)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: