Cum să slăbești sănătos (5)

cum-sa-slabesti-sanatos

Cum să slăbești sănătos – Gary Smalley, Life Publishers, Oradea, 2012, 268 p

“Cercetările despre dragoste și sănătate ne descoperă un adevăr interesant: atunci când se simt iubiți și îngrijiți, oamenii sunt mai predispuși să aleagă comportamente care le îmbunătățesc viața decât comportamente auto-distructive.

Și când iubesc pe cineva.

Altfel spus, nu este vorba doar despre câtă dragoste primești, ci și despre câtă dragoste dai. Atât oferitul, cât și primitul de dragoste, au un efect vindecător. Și atât cel care dă, cât și cel care primește, au de beneficiat. […]

În primul şi cel mai important rând, Dumnezeu ne-a creat cu nevoia relațională de a ne conecta cu El în moduri semnificative și satisfăcătoare. Voia Sa supremă, așa cum a spus Cristos, este să Îl iubim cu toată inima noastră, cu tot sufletul nostru și cu toată mintea noastră, și să ne iubim semenii ca pe noi înșine. Aceste două acțiuni – să-L iubim pe Dumnezeu și să-i iubim pe semenii noștri ca pe noi înșine – reprezintă cel mai sănătos mod de a trăi, conform Bibliei și conform cercetărilor curente.

Dacă iubim bine, suntem mai puțin predispuși să avem goluri în inimile noastre datorită sentimentelor de neîmplinire. O inimă satisfăcută are mai puține motive să apeleze la alimente nesănătoase pentru împlinire emoțională. Prin urmare, dragostea sănătoasă duce la o sănătate bună din mai multe motive.” (p. 105-106)

Un răspuns to “Cum să slăbești sănătos (5)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: