DEZ-MINȚIRI (08.01.2013) – Minciunile mahalagioaicei Cristina Micșa

În numeroase rînduri am semnalat fenomenul Mahalaua Evanghelică, cu exemple, comentarii și… sancțiuni.

Acest fenomen ignobil din blogosfera evanghelică (lb. română) s-a manifestat cu intensitate în ultimii ani – cele mai cunoscute bloguri evanghelice unde s-a manifestat fenomenul fiind: Mahalaua Pătrățosului (pastorul Marius Cruceru), Mahalaua lui Ionescu (pastorul Cristian Ionescu din Chicago), Mahalaua lui Lascău (pastorul Petru Lascău din Phoenix, Arizona), dar și Mahalaua Vindecătorului (Cristian Răsvan Stoica din Târgu Neamț) – cel mai jegos blog din blogosfera evanghelică, fapt cu atît mai regretabil cu cît bloggerul nemțean e, tehnic vorbind, unul dintre cele mai talentate condeie din blogosfera evanghelică (peste 1.000 de bloguri evanghelice – Vezi pagin: Bloguri evanghelice – 10 grupe valorice).

Comentatori precum Gabi Bogdan (în Mahalaua lui Ionescu) au oferit tușe mai mult sau mai puțin grosiere acestui fenomen de tristă amintire…

O contribuţie consistentă la fenomenul Mahalaua Evanghelică l-a avut grupul feminin de mahalagioaice – vezi pagina Mahalagioaice din toate țările, uniți-vă, dintre care numele mai cunoscute sînt: Elisa (pe blogurile pastorilor menționați) – vezi pagina Decretele mahalagioaicei Elisa, Mia (în Mahalaua Vindecătorului), Rodica Boțan, Cristina Micșa (ultimele trei locuiesc în SUA).

Dar mai sînt și altele, de exemplu VioricaO (din Oradea), acum cîțiva ani, a afirmat în Mahalaua Vindecătorului că eu, Alin Cristea, aș fi fost exmatriculat ca student de la Universitatea Emanuel. În urma dezmințirii pe care am dat-o – nu doar că nu am fost exclus, ci am fost unul dintre studenții de marcă din cea mai bună perioadă (’97-’98) din istoria Universității Emanuel, avînd un rol vizibil în acea istorie, recunoscut public – Vindecătoru și-a dat seama că a făcut o mare gafă lăsînd comentariile limbuteii VioricaO, dar necerîndu-și scuze publice nici pînă în ziua de azi pentru că a afișat această minciună despre mine.

Este interesant de observat „logica” mahalagioaicei VioricaO, care a comentat că ea aşa a crezut, că am fost exclus de la Universitatea Emanuel, dacă am atîtea de criticat la adresa conducerii instituției respective.

Așadar, ne putem aștepta la cele mai trăsnite concluzii atunci cînd sînt trase pe baza unor presupoziții și nu pe baza unor date reale.

Ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze este mentalitatea conform căreia spiritul critic este asociat AUTOMAT cu o poziție belicoasă față de subiectul criticii, ceea ce poate fi adevărat în numeroase cazuri, dar NU este adevărat în destule alte cazuri încît să ne putem permite să fim toleranți cu o astfel de GÎNDIRE de mahala.

O altă comentatoare care se semna la fel mi-a scris atunci pentru a preciza că nu ea a scris așa ceva despre mine, ceea ce eu știam deja, căci am făcut legătura între anumite informații și mi-am dat seama cine e persoana gureșă și răutăcioasă care m-a ponegrit în public.

În anii mei pe Internet am fost ponegrit în multe feluri, uneori am dat DEZ-MINȚIRI, alteori am preferat să mă ocup de derularea proiectelor decît să acord (prea multă) atenție mizeriilor de neocolit cînd e vorba de prezența publică (pe Internet) a unei persoane precum cea care scrie aceste rînduri.

Dar am considerat ÎNTOTDEAUNA că e un subiect important: Dacă consimțim să trecem peste ponegrirea unei singure persoane, atunci sîntem în pericolul moral de a fi indiferenți și la ponegrirea altora. Chestiunea este cu atît mai gravă dacă cunoaștem date concrete, verificabile, care indică minciunile, dezinformările și bădărăniile mahalagioaicelor și ale masculilor (alfa?) care își disciplinează prea puțin mișcările (strategice) în spațiul public.

La începutul acestui an sînt nevoit să presupun continuitatea acestui fenomen pe care l-am numit Mahalaua Evanghelică, chiar dacă nu se manifestă cu aceeași intensitate ca în ultimii ani. Încă…

Au fost sărbătorile de iarnă, chestiunile în polemică (bădărană) din anii trecuți nu au fost clarificate, iar cei / cele care folosesc cu tupeu Mahalaua Evanghelică pentru comentarii gogonate nu dau semne că și-au schimbat năravul. Poate doar părul…

Într-un mod cu totul lipsit de vreo urmă de graţie feminină, Cristina Micșa (sînt aproape sigur că e prima dată cînd menționez și numele de familie) trîntește azi pe blogul ei o postare intitulată: Ba, Alin Cristea, mai invata matematica!, în care sînt numit… IDIOT!

Mare brînză!… Oricine care mă cunoaște sau mă citește de ceva timp știe că nu sînt… :)

Nu aici e baiul… Ci la alte căcaturi pe care le dă drumul gura Cristinei Micșa…

Înainte de a face precizările ce se impun cu această ocazie, ca cel mai vechi jurnalist evanghelic și ca evanghelicul român cu cea mai mare vizibilitate pe Internet – cum am fost numit de alții, voi oferi mai întîi un sfat celor care scriu / se trezesc vorbind în public: Dacă nu știți CUM se folosesc cuvinte care violentează urechile, precum „Bă”, „căcat”, „ce naiba”, mai bine abţineţi-vă. Dacă vreți să le introduceți în stilistica / retorica voastră, cercetați puțin înainte, măcar cu Google, să vedeți cam care ar fi modalitățile de capitalizare stilistică a acestor cuvinte.

Și, desigur, niciodată nu e de puțină însemnătate să ne aducem aminte ceea ce tot spun de cîțiva ani: Nu oricine poate spune orice oricui oriunde oricum.

Titlul postării Cristinei Micșa vrea să fie o replică la titlul postării mele din aceeași zi, afișată cu cîteva ore îninte: Bă, pocăiților, scrieți corect românește (92).

Postarea mea e însă ultimul episod dintr-o serie LUNGĂ, care abordează un fenomen vizibil în blogosfera evanghelică – lipsa disciplinei bloggerilor în ceea ce privește modul în care scriu în limba mumei (sînt întru totul de acord cu Andrei Pleșu care spunea că primul semn de patriotism e să vorbești corect / bine în limba română).

Faptul că de data asta Cristina Micșa s-a aflat în vizorul meu nu implică vreo polemică între noi doi. Polemica este între aceste două chestiuni: a scrie corect și a NU scrie corect românește.

Titlul postării Cristinei Micșa e de departe unul slab, care indică, dacă nu vulnerabilitatea pe care o resimte în poziția de preopinent al meu, cel puțin o atitudine impertinentă de tip adolescentin.

Postarea sa nu are de a face cu chestiunea pe care eu am prezentat-o (în cele 92 de episoade), ci este, conform cunoscutelor obiceiuri din Mahalaua Evanghelică, o colecție de invective și minciuni la adresa persoanei care a prezentat chestiunea.

Cum am amintit deja, am fost numit IDIOT, la finalul postării Cristinei Micșa.

Această injurie nu are rostul de a indica vreo realitate, ci ține loc de înjurătură. :)

Putea să scrie: Cratimă ce ești!, dacă cuvîntul ar fi avut semnificația unei înjurături… :)

Acum, faptul că cineva e numit IDIOT de către Cristina Micșa nu e un fapt inedit pe blogul ei (care, cică, e un blog de educație). La fel l-a numit şi pe… Obama. :)

Iar pe soția lui a numit-o IAPĂ… Și VACĂ

Rînjetul urii!…

Antipatia pe care mi-o poartă Cristina Micşa (și celelalte mahalagioaice ale căror rînjete le-am sancționat public) nu e de azi sau de ieri… :)

Postarea de azi a Cristinei Micșa prezintă un comentariu al meu de acum 3 ani.

Reproșul pe care mi-l face, în legătură cu matematica (!), este de fapt o simplă omisiune (care se poate oricînd repara) – atunci cînd am scris cifra populației de de glob, am pus cu 3 zerouri în minus, astfel că în loc de 6 miliarde apare cifra de 6 milioane.

DAR… în continuare am scris un procent (20%) din această cifră CORECT, cu cîte zerouri trebuia.

Așadar, nu de matematică e vorba aici, ci de omisiune, de neatenție.

Iată prima minciună pe care o aruncă în public Cristina Micșa: „tu habar nu ai cum se scrie 6 miliarde”.

DEZ-MINȚIRE: Din ce am precizat, este clar că știu cum se scrie 6 miliarde. Orice cifră care implică miliarde, deoarece am scris ACOLO cifre cu numărul de zerouri corect.

A doua minciună a Cristinei Micșa provine tocmai din reflexul mahalagist de a exagera lucrurile, de a le spurca: „Tu te lauzi ca esti superior, ca stii gramatica si ca intelectual ca tine nu se mai gaseste pe suprafata pamintului.”

M-am tot gîndit… Şi nu-mi prea vine a crede că mă laud că sînt superior. Din mai multe motive.

Unul e acealaşi pentru care nu îmi pot permite să mă enervez (prea tare sau prea des): Sînt foarte ocupat. Proiectele mele (pe care le derulez de vreo 10 ani) ar avea de suferit dacă mi-aș permite să mă enervez oricum oricînd, sau dacă aș fi preocupat să mă laud că sînt superior.

Un alt motiv pentru care nu prea îmi vine a crede că mă laud că sînt superior este faptul că, deși sînt superior unora, sînt conștient, în mod consistent și concret, că sînt inferior altora.

Și dacă mă „laud” că sînt superior, CINE sînt inferiorii mei?

Intelectual ca mine nu se mai găsește pe suprafața pămîntului? CÎND, UNDE, DE CE să fi pretins eu vreodată așa ceva?

Astea-s vorbe de clacă!…

Ce naiba, pierdem timpul…

Nici măcar gramatică n-am pretins că știu (deși am avut note bune la 28 de ani, cînd am venit să fac teologie, după facultatea tehnică, cea de la Petroșani, pe care o făcusem). Au fost cîteva situații cînd l-am întrebat pe Teofil Stanciu despre anumite chestiuni, că el lucrează la o editură și e în temă cu chestiunile de gramatică.

Eu doar am cerut ca pocăiții să nu pună virgula între subiect și predicat, dar sînt atîtea locuri unde nu se mai pune, dar nu am abordat ȘI acele cazuri…

Am cerut ca pocăiții să scrie corect în românește, să nu submineze astfel posibilitățile de dialog în public care se pot ivi. Cînd să discuți o chestie serioasă, ți se va arunca în față că nici măcar nu scrii corect…

Sau nici măcar cîte zerouri are 6 miliarde nu cunoști…

Şi sînt şi alte aspecte, la care nu mă refer aici…

Cu alte ocazii am precizat că nu regulile gramaticale mă interesează pe mine în primul rînd, le folosesc ca pretext pentru a indica spre alte fenomene, mai grave, la evanghelicii români: indiciplina, aroganța, lipsa culturii dialogului, mediocritatea, provincialismul, ghetoizarea etc.

Cristina Micșa vorbește PROSTII!

Dar, mai grav, Cristina Micșa MINTE!

A treia minciună, cea mai gravă, apare în expresia: „am primit o educatie infecta de la comunistii pe care-i admiri”.

Acesta este cel mai important motiv pentru care am alcătuit această postare în vederea DEZ-MINȚIRII:

Nu îi admir pe comuniști. Dimpotrivă!

Dar și pe capitaliști / liberali / conservatori îi admir doar în zilele fără soț…

ORICINE mă cunoaște cît de cît sau oricine mă citește cît de cît știe cît de nerușinată e afirmația Cristinei Micșa.

Nu e prima persoană care a făcut afirmații de acest gen, printre românii din America există un reflex în acest sens, dar, iarăși, nu e locul să discut despre așa ceva.

Cîteva precizări finale:

1. În loc să îşi corecteze cele 40 de greșeli pe care le-am semnalat în textul de azi (și, eventual, să-și ceară scuze cititorilor, ba chiar să îmi mulțumească, fie și numai din vîrful buzelor, pentru efortul pe care l-am făcut, alții așa fac – îmi mulțumesc), Cristina Micșa îmi reproșează o greșeală dintr-un text de acum 3 ani! (ceva greșeli mai recente nu a găsit?).

Și zice că în viața ei nu văzut un ipocrit mai mare.

Să se uite în oglindă!

2. Prin pripita ei replică, Cristina Micșa nu a obținut nimic! Dimpotrivă!

Am readus în discuție fenomenul Mahalaua Evanghelică, înșirînd, iar, o droaie de nume și de chestiuni.

Unii s-au prins deja că nu e bine să-l provoci pe Alin Cristea. Cristina Micșa nu s-a prins încă…

Cînd mă gîndesc ce adormit eram înainte de a citi replica Cristinei Micșa (azi înainte de amiază nu am avut bani de Pepsi) și ce m-a deșteptat și m-a pus la muncă lectura acelei replici… :)

3. Faptul că postarea Cristinei Micșa e scrisă prin adresare directă nu înseamnă că noi doi ne-am cunoaște, că am avea niscaiva discuții sau că așa ceva ar fi… normal!

NU!

Dar la cît sînt de bădărani evanghelicii români în public pe Internet, nu e de mirare că apar ASTFEL de reflexe de mahala…

Mi-e groază cît e de muncă în acest sens!… Și nu bloguri de „educație” precum cel al Cristinei Micşa rezolvă ceva…

Din contră, înmulțesc problemele…

4. În ceea ce mă privește, intenționez să abordez anumite chestiuni în aceeași manieră ca pînă acum. Stil Alin Cristea, dacă vreți…

Ca în ultimii ani, îmi cer scuze și acum că nu am fost în 2012 destul de dur precum mi-am propus și cum consider că e necesar uneori…

Jos IDIOȚII!

Jos MINCINOȘII!

Publicitate

Un răspuns to “DEZ-MINȚIRI (08.01.2013) – Minciunile mahalagioaicei Cristina Micșa”

 1. Corneliu Rotar Says:

  Tu zici: „Reproșul pe care mi-l face, în legătură cu matematica (!), este de fapt o simplă omisiune (care se poate oricînd repara) – atunci cînd am scris cifra populației de de glob, am pus cu 3 zerouri în minus, astfel că în loc de 6 miliarde apare cifra de 6 milioane.

  DAR… în continuare am scris un procent (20%) din această cifră CORECT, cu cîte zerouri trebuia.

  Așadar, nu de matematică e vorba aici, ci de omisiune, de neatenție.”

  Eu zic: în câteva rânduri, am sesizat greşeli (pe care eu unul le consider datorate vitezei cu care scri şi normal să fie aşa ţinând cont de varietatea mare a numeroaselor articole pe care le scri) iar mai apoi ţi le-am semnalat pe e-mail. Te-am verificat mai apoi şi am văzut corecturile.
  Tu zici: „A doua minciună a Cristinei Micșa provine tocmai din reflexul mahalagist de a exagera lucrurile, de a le spurca: “Tu te lauzi ca esti superior, ca stii gramatica si ca intelectual ca tine nu se mai gaseste pe suprafata pamintului.””

  Eu zic: Reflexul mahalagist de a exagera atât a Cristinei Micşa cât şi a altora îl putem vedea des în societatea noastră şi din nefericire a cupris teribil şi profund şi comunitatea evanghelică. Când cineva descoperă pe cineva pe care-l (sau pe care o) consideră mai bun(ă) dar nu vrea să recunoască superioritatea celuilalt începe o campanie de denigrare căutând lucruri de prea puţină importanţă, nişte tânţari din care fac armăsari. Astfel de persoane de regulă cooptează persoane cu caracteristici similare, uşor de manipulat.

  Tu zici: „Eu doar am cerut ca pocăiții să nu pună virgula între subiect și predicat, dar sînt atîtea locuri unde nu se mai pune, dar nu am abordat ȘI acele cazuri…”

  Sigur că nu ai abordat şi alte cazuri…dacă pe acesta nu-l înţeleg mulţi (recunosc că uneori nici eu şi mai fac confuzii) atunci nici situaţii mai complictae nu vor înţelege. Pe lângă asta ai fi avut mult mai mult de muncă…(asta că tot te-a acuzat cineva că nu lucrezi)

  Tu zici: „Cu alte ocazii am precizat că nu regulile gramaticale mă interesează pe mine în primul rînd, le folosesc ca pretext pentru a indica spre alte fenomene, mai grave, la evanghelicii români: indiciplina, aroganța, lipsa culturii dialogului, mediocritatea, provincialismul, ghetoizarea etc.”

  Eu zic: Ei…pe asta nu au mai prins-o…prea stufos blogul tău ca să caute…multă muncă…(asta că tot te-a acuzat cineva că nu lucrezi, cum ziceam mai sus)
  Nu mai vorbim de lipsa dialogului, mediocritatea şi ghetoizarea evanghelică ce tinde să devină normă.

  Tu zici: „În ceea ce mă privește, intenționez să abordez anumite chestiuni în aceeași manieră ca pînă acum. Stil Alin Cristea, dacă vreți…”

  Eu zic: mult succes şi te susţin măcat atât cât pot. Pe lângă asta te rog să semnalezi şi eventualele mele derapaje. Probabil am şi eu şi sincer doresc să mă aplec asupa lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: