De ce continui să cred (1)

de-ce-continui-sa-cred

De ce continui să cred – Joe Boot, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 150 p.

“Cei mai mulţi dintre noi ne-am gândit într-un moment sau altul la problemele esențiale ale vieții. Ne-am întrebat dacă există Dumnezeu și, dacă există, cum este El? Probabil te-ai întrebat uneori cine ești și care este sensul și scopul vieții tale. Sau poate ți-ai pus problema morții și te-ai întrebat dacă există viață dincolo de moarte.

Perspectiva vieții după moarte ridică o altă întrebare: Va fi o judecată a lui Dumnezeu? Aceste considerații vitale ne provoacă să ne punem problema temeliei gândirii și comportamentului nostru. Această temelie, analizată sau nu, formează concepția noastră despre lume – felul în care înțelegem realitatea (natura existenței noastre în acest univers) sau teoria noastră despre realitate. Dacă suntem responsabili, este esențial să acordăm atenție acestor probleme. Cum accesezi realitatea? Pe ce sursă se sprijină cunoașterea și înțelegerea ta când cauți răspuns la aceste întrebări vitale? Simularea indiferenței față de aceste probleme este în sine o abordare foarte specifică a realității, care are consecințe semnificative asupra gândirii și comportamentului nostru.” (p. 26)

Ravi Zacharias: “Nimic nu se compară cu o poveste captivantă. Fiecare viaţă este o poveste. Această poveste îţi va absorbi atenţia, provocându-te să te oprești și să meditezi când îți vei vedea viața prin lentile care oferă perspectiva corectă asupra implicării lui Dumnezeu în istorie. Numai Dumnezeu poate realiza lărgimea și adâncimea existenței umane și locul ei în istorie. De aceea, această carte s-ar putea să fie una dintre cele mai importante din câte ai citit vreodată. În paginile ei vei trece de la măreția ordinii create de Dumnezeu la complexitatea felului în care am fost modelați, până la expresia practică a ceea ce ar trebui noi să facem pentru a recre povestea.”

Steve Green: “Indiferent dacă ai primit mesajul Evangheliei din fragedă copilărie sau dacă abia acum începi să cercetezi creștinismul, cartea aceasta este pentru tine. Joe Boot susține cu înflăcărare și putere de convingere că Isus este Cristosul așa cum Îl revelează Scripturile. Și recunoaște cu smerenie dependența noastră completă de chemarea plină de îndurare a lui Dumnezeu. Lecturarea acestei cărți mi-a antrenat gândirea, m-a făcut să înțeleg mai bine și mi-a condus inima în închinare.”

Canon J. John: “Joe Boot combină rigoarea intelectuală cu entuziasmul debordant și oferă o pledoarie convingătoare pentru credința în Isus Cristos. O lectură absolut obligatorie pentru sceptici, pentru cei care caută adevărul și pentru creștinii dornici să-și înțeleagă credința.”

Reclame

Un răspuns to “De ce continui să cred (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: