Ce își dorește fiecare fată (5)

ce-isi-doreste-fiecare-fata

Ce își dorește fiecare fată – Lisa Harper, Societatea Biblică din România, Oradea, 2012, 126 p.

“Una dintre prietenele mele apropiate are un fiu care trece prin chinurile pubertății. Unele din noile lui obiceiuri sunt amuzante. Ca de exemplu faptul că folosește atât de mult parfum încât omoară toate gângăniile din casă. Sau faptul că acordă mult mai multă atenție aspectului său; nu poate trece pe lângă o oglindă fără să-și flexeze bicepșii sau fără să-și treacă degetele prin păr. Iar când vede la televizor un cuplu sărutându-se, în loc să spună “Grețos!”, așa cum făcea înainte, acum îi privește atent, ca și cum ar încerca să deprindă tehnica!

Dar această atracție proaspăt descoperită față de sexul frumos nu este un lucru de luat în râs. Mai ales când fetițele cu corp de femeie îl caută și îi promit favoruri sexuale. Așa că mama lui l-a rugat pe pastorul de tineret al bisericii lor să aibă o discuție deschisă cu el. Pastorul a folosit o analogie grozavă. I-a spus acestui adolescent că sexul e ca și focul. Este frumos când îl privești arzând în șemineu, de unde îți oferă confort și căldură. Dar el poate fi și periculos. Un incendiu scăpat de sub control nu e nici plăcut, nici confortabil – este înfricoșător. Are puterea de a distruge totul în calea lui. Focul trebuie să fie localizat pentru a fi plăcut.

La fel, sexul poate fi extraordinar de plăcut când te bucuri de el în “șemineul” unei căsnicii monogame. Dar atunci când este experimentat în afara granițelor relației dintre soț și soție, devine distructiv. Are abilitatea de a arde inima oricui îi stă în cale.

De aceea Sulamita trage adânc aer în piept, ridică mâna și spune: “Bun, ar trebui să turnăm nişte apă rece peste acest subiect încins.”

Vă jur, fiice ale Ierusalimului,
pe căprioarele şi cerboaicele de pe câmp:
nu stârniți, nu treziți dragostea până nu vine ea!

Cântarea cântărilor 2:7

Faptul că Sulamita și Solomon sunt atrași unul de celălalt din punct de vedere sexual este un lucru bun. Dar ea știe că Iehova nu va binecuvânta dragostea lor fizică până nu vor fi căsătoriți. Așa că decide să domolească flăcările până atunci. Dar nu pornește de la presupoziția că va fi ușor să-și țină în frâu pornirile. Așa că își ia măsuri de precauție, cerându-le fiicelor Ierusalimului să o ajute și să îi ceară socoteală pentru comportamentul ei.

Contrar filosofiei nebiblice a unor membri scorțoși ai bisericii, a te purta de parcă senzualitatea ți-ar fi fost înlăturată chirurgical nu Îl onorează pe Dumnezeu. Puritatea și pudoarea exagerată nu sunt sinonime! Dumnezeu ne-a crea cu dorințe sexuale. Nu ne înlătură hormonii atunci când ne mântuiește, ci ne învață când să le dăm frâu liber!” (p. 41-42)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: