Nu sunt destul de bună (5)

nu-sunt-destul-de-buna-180

Nu sunt destul de bună – Sharon Jaynes, Life Publishers, Oradea, 2012, 241 p.

“Pavel le-a scris creștinilor din Corint: “Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu, și nu de la noi” (2 Corinteni 4:7). Poate că pe dinafară nu arătăm cine știe ce – poate că părem niște vase de lut obișnuite – dar în interiorul nostru sunt comori incredibile. În aceste oale crăpate se află comoara cea mai de preț: Isus Cristos. Și aceasta ne face valoroase.

În cartea scrisă de Louisa May Alcott, Micuțele doamne, doamna March le spune celor trei fiice ale ei, Meg, Jo și Amy: “Îmi pasă doar ce credeţi voi despre voi înşivă. Dacă simţiţi că valoarea voastră este pur decorativă, mă tem că într-o zi veți ajunge să credeți că nu sunteți nimic mai mult de-atât. Timpul erodează o astfel de frumusețe. Dar nu poate diminua lucrările minunate ale minții voastre – umorul vostru, bunătatea voastră și curajul vostru moral. Iată lucrurile pe care le prețuiesc atât de mult la voi.”

Cultura noastră alocă o importanță incredibilă înfățișării unei femei. Accesoriile exterioare sunt exact asta: accesorii. Dar Dumnezeu ne vede ca niște simple vase de lut care adăpostesc o comoară de preț… și aceasta ne face frumoase în ochii Lui.” (p. 91)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: